Apple kondigt Mountain Lion aan – iCloud speelt de bovenhand
Redactie

Apple heeft vandaag de opvolger van OS X 10.7 Lion aangekondigd: Mountain Lion. Het is opvallend dat Apple nu al met dit nieuws komt, aangezien er meestal twee jaar tussen twee besturingssystemen zit. Op het eerste gezicht zijn er niet veel ingrijpende veranderingen maar is er één hele belangrijke: iCloud wordt belangrijker en belangrijker. In Mountain Lion is het zelfs niet meer mogelijk om je Mac te configureren zonder iCloud-account.

iCloud

iCloud zie je overal terugkomen. In bijna alle applicaties is er iCloud-ondersteuning waardoor je alles in sync houdt. Iets wat veel Mac-gebruikers ongetwijfeld zeer fijn zullen vinden is dat iWork-bestanden op ieder apparaat geüpdatet worden als je iets wijzigt.

Nieuwe apps

Veel applicaties die op de iPad hun dienst al hebben bewezen maken in Mountain Lion hun opwachting op de Mac. Reminders, Notities, Game Center en iMessage is een greep uit de nieuwe applicaties. De eerste bèta van Messages is al te downloaden.

Ook Notification Center is op de Mac te vinden om het delen van onder andere webpagina’s en Twitter-integratie maar niet te vergeten. Als laatste geeft Apple in Mountain Lion meer ondersteuning aan hun snelst groeiende markt, China, beschermt Gatekeeper je tegen malware en kun je via een Apple TV je Mac spiegelen op je HDTV.

Meer info: Apple

http://www.youtube.com/watch?v=8NcB21Jr4pw

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.