Apple kondigt in-app abonnementen officieel aan

Redactie
15 februari 2011, 22:10
1 min leestijd
Apple kondigt in-app abonnementen officieel aan

Apple heeft via een persbericht laten weten dat ontwikkelaars nu in-app abonnementen in hun applicaties kunnen verwerken. De ontwikkelaars kunnen zelf bepalen hoeveel abonnees moeten betalen voor een bepaalde periode. De abonnementen kunnen zelfs automatisch verlengd worden. De betaling gaat in dit geval automatisch via het iTunes account van de gebruiker.

Lees verder na de advertentie.

70/30-verdeling

Apple meldt in het persbericht dat de huidige 70/30-verdeling bij de abonnementen gewoon stand houdt. Dit betekent dat Apple 30% van alle opbrengsten vangt. Uitgevers hebben eerder laten weten dat ze deze verdeling niet eerlijk vinden. Apple laat echter weten dat ze het terecht vinden dat ze 30% krijgen, want ze zijn namelijk de ‘etalage’ van het materiaal.

Eigen abonnementsysteem

In het persbericht staat ook dat ontwikkelaars een eigen abonnementsysteem in de applicaties mogen verwerken. In dit geval moet echter ook het officiële ‘in-app abonnementen’-systeem aanwezig zijn. Hierdoor kunnen gebruikers kiezen wat ze het makkelijkste vinden. Ook kunnen uitgevers de huidige digitale abonnees via een eigen systeem ‘gratis’ hun content aanbieden.

Bron: Persbericht

Categorie: Apple
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen