De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Apple kondigt HomeKit aan: bedien je smart devices met je iOS-toestel

Gijs Ettes
2 juni 2014, 20:46
1 min leestijd
Apple kondigt HomeKit aan: bedien je smart devices met je iOS-toestel

Apple heeft tijdens de WWDC 2014 HomeKit onthuld, een nieuw ecosysteem voor het centraal besturen van alle smart devices in je huis met je Apple-toestel. Hierbij kun je denken aan je lampen, sloten, camera’s, (garage)deuren, pluggen en switches. Fabrikanten van domotica kunnen van HomeKit gebruikmaken en speciale API’s inzetten. Als gebruiker is het mogelijk om apparaten te groeperen in zogenoemde ‘scenes’ en acties eraan koppelen.

HomeKit in de praktijk

Het koppelen en groeperen van slimme apparaten gaat veilig en simpel. Je hebt de optie om dankzij HomeKit zowel groepjes als individuele apparaten te bedienen. Ook handig is dat HomeKit Siri-integratie kent.

Als voorbeeld wordt het stemcommando ‘Ik ga slapen’ gegeven, waarna gekoppelde smart devices worden in- of uitgeschakeld. Denk aan deuren die worden afgesloten en lichten die worden gedimd. Je hoeft dus niet meer zelf je huis af te sluiten en individuele lichten uit te schakelen. Handig!

Lees verder na de advertentie.

Homekit release

De HomeKit release vindt gelijktijdig plaats met de verschijning van iOS 8, Apple’s nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem. Deze verschijnt voor alle iOS-apparaten in de herfst van 2014, al worden de verouderde eerste iPad en iPhone 4 niet meer geüpdatet.

Lees meer over de WWDC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu