De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Apple kondigt nieuwe videodienst HBO Now aan

Gijs Ettes
9 maart 2015, 18:13
2 min leestijd
Apple kondigt nieuwe videodienst HBO Now aan

Apple heeft vanavond in samenwerking met HBO de exclusieve videodienst HBO Now aangekondigd. De dienst wordt vanaf april beschikbaar in de VS en kost 14,99 dollar per maand.

Lees verder na de advertentie.

HBO Now: nieuwe videodienst

HBO Now werd tijdens het Spring Forward-evenement aangekondigd door Richard Plepler, de ceo van HBO. Volgens Plepler biedt de videodienst het aanbod van het verleden, heden en de toekomst. Daarbij kun je denken aan series als Veep, Silicon Valley en Game of Thrones. HBO Now wordt in april uitgebracht voor gebruikers in de Verenigde Staten. De dienst wordt ‘zo spoedig mogelijk’ ook in Nederland en België beschikbaar gemaakt.

hbo now

HBO Now is in principe te gebruiken in elke webbrowser, maar is voor mobiele apparaten exclusief aan de iPhone en iPad. Ook is de Apple TV de enige streaming box waarop HBO Now in eerst instantie te gebruiken zal zijn. De exclusiviteit voor Apples apparaten duurt waarschijnlijk niet heel lang. Brian Stelter, schrijver bij CNET, meldt namelijk op zijn Twitter-account dat HBO en Apple een deal hebben gesloten voor drie maanden.

Tijdens de presentatie van HBO Now werd verder de nieuwe trailer van Game of Thrones getoond. Het nieuwe seizoen van de populaire serie is vanaf 12 april te bekijken, zowel op het grote scherm met de Apple TV als op de iPhone en iPad, aldus Plepler.

https://www.youtube.com/watch?v=tQEhY_MJk9M

Apple TV wordt goedkoper

De aankondiging van HBO Now gaat overigens gepaard met een prijsverlaging van de Apple TV. Waar de mediaspeler eerst een prijs van 99 euro had, kost het apparaat voortaan 79 euro. Er werd overigens geen update voor de Apple TV aangekondigd, en dat is toch enigszins jammer. Het apparaat beschikt namelijk over hardware die al drie jaar oud is.

Toch is de Apple TV behoorlijk populair, zo blijkt wel uit de verkoopcijfers van het apparaat. Apple maakte namelijk tijdens de presentatie bekend dat er momenteel al ruim 25 miljoen exemplaren van de mediaspeler zijn verkocht.

Het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu