Apple kondigt de iPhone 4S aan
Redactie

Vanavond heeft Apple de iPhone 4S aangekondigd. Deze nieuwe iPhone zal 28 oktober in Nederland op de markt komen bij de huidige aanbieders. De 4S verschilt qua design niet veel van de huidige iPhone 4. De upgrade is dus vooral gericht op de specificaties van het toestel.

Nieuwe processor en camera

Onder andere de processor en de camera zijn vernieuwd. De iPhone 4S bevat namelijk een A5-processor. Deze processor heeft twee kernen, waardoor grafische toepassingen zeven keer sneller kunnen werken. Over het algemeen is de iPhone 4S twee keer sneller dan de iPhone 4.

De nieuwe iPhone heeft een 8 Megapixel camera waarmee ‘Full HD’ video’s kunnen worden gemaakt. Door de grotere lens en geavanceerde technieken kan de iPhone nu nog beter foto’s nemen met beperkte belichting.

Siri

De iPhone 4S heeft een nieuwe functie die nog niet op andere iDevices te vinden is. Deze functie heet Siri, en maakt een persoonlijke assistent van je telefoon. Je kan gesproken vragen stellen zoals ‘Hoeveel euro is een dollar waard?’, ‘Welke hotels zijn hier in de buurt?’ en ‘Moet ik een paraplu meenemen?’. De assistent kan ook hotelkamers boeken, smsjes beantwoorden en afspraken maken met bekenden.

Verbeterde batterij

De batterij van de iPhone 4S heeft de onderstaande specificaties:

  • 8 uur gesprekken voeren met 3G-verbinding
  • 14 uur gesprekken voeren met 2G-verbinding
  • 6 uur internetten met 3G-verbinding
  • 9 uur internetten met Wifi-verbinding
  • 10 uur video kijken
  • 40 uur muziek luisten

Prijzen

De 32GB iPhone 4S kost 199 dollar, en de 64 GB-versie kost 399 dollar. Deze prijzen gelden in combinatie met een tweejarig abonnement. De Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend.

UPDATE: De 16 GB iPhone 4S kost in Europa 629 euro.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.