Apple kondigt de iPhone 4S aan
Redactie

Vanavond heeft Apple de iPhone 4S aangekondigd. Deze nieuwe iPhone zal 28 oktober in Nederland op de markt komen bij de huidige aanbieders. De 4S verschilt qua design niet veel van de huidige iPhone 4. De upgrade is dus vooral gericht op de specificaties van het toestel.

Nieuwe processor en camera

Onder andere de processor en de camera zijn vernieuwd. De iPhone 4S bevat namelijk een A5-processor. Deze processor heeft twee kernen, waardoor grafische toepassingen zeven keer sneller kunnen werken. Over het algemeen is de iPhone 4S twee keer sneller dan de iPhone 4.

De nieuwe iPhone heeft een 8 Megapixel camera waarmee ‘Full HD’ video’s kunnen worden gemaakt. Door de grotere lens en geavanceerde technieken kan de iPhone nu nog beter foto’s nemen met beperkte belichting.

Siri

De iPhone 4S heeft een nieuwe functie die nog niet op andere iDevices te vinden is. Deze functie heet Siri, en maakt een persoonlijke assistent van je telefoon. Je kan gesproken vragen stellen zoals ‘Hoeveel euro is een dollar waard?’, ‘Welke hotels zijn hier in de buurt?’ en ‘Moet ik een paraplu meenemen?’. De assistent kan ook hotelkamers boeken, smsjes beantwoorden en afspraken maken met bekenden.

Verbeterde batterij

De batterij van de iPhone 4S heeft de onderstaande specificaties:

 • 8 uur gesprekken voeren met 3G-verbinding
 • 14 uur gesprekken voeren met 2G-verbinding
 • 6 uur internetten met 3G-verbinding
 • 9 uur internetten met Wifi-verbinding
 • 10 uur video kijken
 • 40 uur muziek luisten

Prijzen

De 32GB iPhone 4S kost 199 dollar, en de 64 GB-versie kost 399 dollar. Deze prijzen gelden in combinatie met een tweejarig abonnement. De Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend.

UPDATE: De 16 GB iPhone 4S kost in Europa 629 euro.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Marco

  ahah te lame ze flikken t 3G/s verhaal weer opnieuw

 • Samson

  De iphone 4 vond ik al erg mooi kwa vormgeving en materiaalkeuze (een stuk mooier dan de Samsung Galaxy S II) Als nu blijkt dat de iPhone 4S een verbeterd antennesysteem heeft, veel betere hardware, een verbeterd besturingssysteem en een “personal assistent” aan boord heeft…. Tsja, dan hoor je mij niet klagen. Yes, I want one, please!

 • Frank

  Wat een afgang en voor een dergelijke prijs ga ik niet mijn iphone 4 inruilen. Samsung lacht zich helemaal slap want de galaxy s2 is zelfs nu nog sneller en beter. Ik had het nooit verwacht, maar ik ga bij mijn verlenging over naar die koreaan.

 • Chaos

  Valt helaas erg tegen.
  Mijn IPhone 4 valt ook best wel tegen.
  HTC vind ik strakke tel’s maken, het is tijd voor verandering.
  Je wilt toch ook niet jaar in jaar uit dezelfde boterham eten.

 • Marcus

  Ik heb de iPhone al vanaf de eerste aluminium uitvoering, maar dit is de slechtste update tot op heden. Laat ze maar gauw met een echt vernieuwend type komen. De verwachtingen waren ook wel hoog moet ik zeggen.
  Maar helaas, ik had meer van Apple verwacht.

 • Max

  Gaat Siri ook maar andere idevices komen?

 • Earl

  @max, ik denk het wel hoor. Het zal waarschijnlijk gewoon bij de update naar ios 5 inzitten denk ik.
  In iedergeval hoop ik van wel

 • Jan

  Nee, alleen de iPhone 4s. Er is veel processorkracht voor nodig volgens blogs.

 • Pierson

  Als ik het goed begrijp heeft Apple een “gewone” iPhone 4 en een cdma iPhone 4 samengevoegd en deze gedoopt als iPhone 4S. (met uiteraard de nodige hardware aanpassingen) Twee gaps aan beide zijden richting top van de iPhone en twee gaps aan beide zijden richting onderkant van de iPhone. Dan is het dus ook goed mogelijk dat die “deathgrip” nog steeds niet verholpen is en dat zou heeeeel erg jammer zijn, want dat vind ik nog steeds erg slecht. (voor zo’n duur device!)