Apple kondigt de iPad 2 aan
Redactie

Apple heeft zojuist de iPad 2 aan de wereld getoond. De nieuwe iPad is dunner, lichter en sneller dan zijn voorganger. Dit komt mede door de nieuwe Apple A5-chip. Dit is de eerste tablet-processor met twee kernen. Ontwikkelaars kunnen hierdoor nog geavanceerdere applicatie ontwikkelen.

Nieuw design, nieuwe kleur

De iPad 2 is ongeveer een derde dunner dan zijn voorganger. Hij is zelfs dunner dan de iPhone 4. De iPad zal in twee kleuren verschijnen: Zwart en Wit. Steve Jobs grapte nog even over de fouten die ze met de witte iPhone 4 gemaakt hebben door te zeggen dat de witte iPad 2 wél vanaf de eerste dag verkocht zal worden. Op Twitter lijken de potentiële klanten vooral interesse te hebben in de witte variant van de iPad 2.

Smart Covers

Apple brengt gelijk met de iPad 2 een nieuwe hoes uit voor het apparaat. De nieuwe ‘smart cover’ is eigenlijk geen hoes, want alleen het scherm wordt hierdoor beschermd. De magnetische schanier zorgt ervoor dat de Smart Cover binnen een seconde aan je iPad bevestigd kan worden.

In de flap die je over je scherm slaat, zit een magneet verwerkt. Zodra de flap over het scherm is gelegd, zal de iPad 2 dit herkennen. Het apparaat wordt dan automatisch vergrendeld. Zodra de flap van het scherm wordt afgehaald, zal het springboard direct verschijnen. De lock-knop hoef je dus niet meer te gebruiken als je de hoes in je bezit hebt.

Aanbieding

De iPad 2 zal 25 maart in Nederland te koop zijn. Tot die tijd kan je nog gewoon de iPad 1 kopen in de online Apple Store. Apple heeft hier iets unieks mee gedaan, want ze geven meer dan 100 euro korting op deze iPad. Apple geeft nooit zulke hoge kortingen, en dus proberen ze waarschijnlijk de laatste voorraden kwijt te raken met deze actie. Ideaal voor de mensen die al enige tijd sparen voor de iPad 1.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.