Apple komt met vervanger voor Google Maps
Redactie

Apple heeft op de WWDC de nieuwe iOS 6 software voor de iPhone, iPad en iPod touch aangekondigd. Zoals de geruchten van de afgelopen weken al duidelijk werd is Apple gekomen met een eigen kaartendienst die Google Maps zal vervangen in iOS.

De kaarten zullen sneller laden dan in de huidige Maps applicatie. Dit komt omdat Apple de vector gebaseerde kaarten introduceert, de kaarten van Google werden bitmap gebaseerd geladen. Niet alleen komt dit de snelheid ten goede maar ook de beeldkwaliteit van de kaarten is verbeterd.

Turn by turn navigatie

Net als in de oude Google Maps applicatie kun je zoeken naar locaties, route’s plannen en de drukte in het verkeer bekijken. Nieuw in Apple’s kaarten applicatie is de mogelijkheid tot turn-by-turn navigatie. Een ander navigatiesysteem wordt hierdoor overbodig.

In de nieuwe kaarten applicatie is het ook makkelijker om informatie over zakelijke adressen op te zoeken. Zo kun je bij het zoeken naar bijvoorbeeld een restaurant meteen een kijkje nemen in de recensies en foto’s.

Siri geïntegreerd in kaarten applicatie

Een andere vernieuwing in de applicatie is de integratie van spraakbesturing via Siri. Je kunt aan Siri vragen hoelang het nog duurt voor je de eindbestemming zult bereiken, of waar het dichtstbijzijnde tankstation is.

Ook zijn in de kaarten in de applicatie vanaf iOS ook in 3D te bekijken. Bij het bekijken van bepaalde gebieden zullen bijvoorbeeld gebouwen in 3D te zien zijn, zoals ook in bovenstaande foto te zien is.

iOS 6 komt deze herfst

Naast de verbeteringen in de kaarten applicatie breng het nieuwe iOS 6 nog meer. Zo is spraakbesturing via Siri verder uitgebreid, Facebook beter in iOS geïntegreerd, en zijn verschillende applicaties zoals Safari en Mail verder aangepast.

iOS 6 zal deze herfst als update te downloaden zijn voor iOS-toestellen.

.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.