‘Apple komt met kleinere dockconnector’
Redactie

Volgens iMore beschikt de iPhone 5 over een kleinere dockconnector dan de huidige 30-pins-connector. Apple zou het niet doen om wetten na te leven maar om ruimte te creëren in de behuizing van de nieuwe telefoon voor bijvoorbeeld een grotere batterij en een 4G-chip. Eerder werd een micro-USB-mogelijkheid namelijk verplicht gesteld. Dit heeft Apple opgelost door een micro-USB-adapter op de markt te brengen.

De dockconnector wordt ook steeds voor minder dingen gebruikt. Bij de introductie van de iPhone 4 was er nog geen iCloud voor back-ups, AirPlay om video’s op de televisie weer te geven en geen PC-free om de iPhone de eerste keer te configureren. En met de opkomende mogelijkheden om mobiele apparaten op te laden zonder kabel raakt de dockconnector zijn functionaliteit kwijt.

Het verkleinen van onderdelen om ruimte te maken voor andere deed Apple al eerder bij de iPhone 4. Hier werd de antenne om de telefoon heen gemaakt en ging het van de gewone simkaart naar micro-sim. Toen werd de batterij vergroot, een Retina-display met backlight, 802.11n WiFi een andere camerasensor, etcetera.

In de iPad 3, die waarschijnlijk binnen enkele weken aangekondigd gaat worden, zal de nieuwe dockconnector nog niet toegepast gaan worden omdat hij simpelweg te weinig ruimte creëert in een apparaat van deze omvang.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

  • Thomas18GT

    Dan kunnen we alle huidige accessoires weggooien? Lijkt me niet des Apple’s

  • Peter

    Apple heeft zo vaak connectors veranderd (zoals van dvi, naar mini-dvi, naar mini-display port, naar thunderbolt). Kans bestaat dat er een soort adapter voor komt als ze echt die nieuwe gaan gebruiken.

    Hopelijk passen ze ook het magsafe systeem toe (heeft m’n laptop al meerdere malen gered van een val op de grond).