‘Apple komt met grotere iPhone 6 en iPad’

Zo vlak voor kerst gaat de geruchtenmolen toch nog even draaien: Apple zou komend jaar een grotere iPhone en iPad uit willen brengen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

grotere iPhone 6

Volgens geruchten zou Apple in mei 2014 een ‘grotere iPhone 6‘ willen uitbrengen, meldt Digitimes. Over de precieze grootte is niets bekend, al wordt een releasedatum rond mei 2014 genoemd. Dat is op zijn minst opvallend, want iPhones worden traditiegetrouw altijd in het najaar aangekondigd én uitgebracht.

Het is natuurlijk ook maar de vraag in hoeverre we zulke berichten serieus moeten nemen, al wisten de anonieme bronnen wel behoorlijk specifiek te melden dat de processor door een Taiwanese fabrikant zou worden geproduceerd. We zullen zien.

‘Naast grotere iPhone 6 ook grotere iPad op de planning’

Ook zou Apple van plan zijn grotere iPads uit te brengen, ditmaal wel gewoon in het najaar, namelijk oktober 2014. De iPads zouden een schermgrootte van diagonaal 12,9 inch, ofwel 33 centimeter, moeten krijgen. Daarmee worden ze groter dan de MacBook Air.

Apple zou hiermee de concurrentie met Samsung willen aangaan, dat naar verluidt ook met grotere tablets op de proppen komt volgend jaar.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.