‘Apple gaat hightech-kleding maken met gezondheidssensoren’

8 oktober 2019, 11:03
2 min leestijd
‘Apple gaat hightech-kleding maken met gezondheidssensoren’

Apple is bezig met het ontwikkelen van hightech-kleding. Deze tenues hebben gezondheidssensoren aan boord, die continu bijvoorbeeld je hartslag bijhouden. Op die manier levert de kleding meer precieze gegevens op dan een Apple Watch.

Lees verder na de advertentie.

Patent: Apple ontwikkelt hightech-kleding

De afgelopen jaren houdt Apple zich meer en meer bezig met gezondheid. Het bedrijf voert wetenschappelijke onderzoeken uit, probeert ontwikkelaars in studies te betrekken en bouwt allerlei gezondheidsfuncties in haar producten in, zoals de ECG-functie van de Apple Watch. Hier blijft het echter niet bij, want men denkt eraan om ook speciale kleding te gaan maken.

Dat blijkt uit een patent dat afgelopen week is ingediend door Apple bij USPTO, het Amerikaanse octrooienbureau. In het document wordt beschreven hoe het bedrijf gezondheidssensoren in kleding wil gaan plaatsen. Deze sensoren komen dan bijvoorbeeld in het uiteinde van een mouw te zitten, zodat onder meer je hartslag wordt geregistreerd.

Apple hightech-kleding

Ook beschrijft Apple dat de gezondheidssensoren bijvoorbeeld informatie over je bloeddruk en transpiratie kunnen registreren. Deze gegevens worden vervolgens draadloos doorgestuurd naar je iPhone, of een ander Apple-apparaat. De stroom zou om de gezondheidssensoren aan te sturen moet door de kleding zelf worden opgewekt, bijvoorbeeld tijdens het bewegen.

Lees ook: Tip: Zo deel je Apple Watch-hartfilmpjes met je huisarts

Hoe ga je het schoon houden?

Omdat je de sensoren de hele tijd op je huid draagt, zouden ze preciezere gegevens af kunnen leveren dan een Apple Watch. Volgens Patently Apple is het bedrijf uit Cupertino momenteel bezig met het zoeken naar geldschieters. Onder meer Daniel Podhajny, die aan de wieg stond van het Flyknit-materiaal van Nike-schoenen en kleding, zou al geïnvesteerd hebben.

Alhoewel het idee van hightech-kleding allerlei voordelen oplevert, zoals accurate gezondheidsgegevens, is het meest voor de hand liggende nadeel hygiëne. Iedereen die haar of zijn iPhone of Apple Watch weleens per ongeluk in de wasmachine heeft gestopt weet dat hij dit ritje niet waardeert. Zoals altijd zijn patenten geen garantie dat Apple daadwerkelijk een product uitbrengt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: USPTO
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu