De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘Apple voorziet iPhones vanaf 2018 van nieuwe schermtechnologie’

Gijs Ettes
30 december 2015, 14:13
1 min leestijd
‘Apple voorziet iPhones vanaf 2018 van nieuwe schermtechnologie’

Er gaan al langer geruchten dat Apple voor toekomstige iPhones overstapt van ips-lcd op een nieuwe schermtechnologie. Volgens Reuters is het bedrijf dichtbij een overeenstemming met LG en Samsung voor de levering van oled-displays.

Lees verder na de advertentie.

Apple kiest nieuwe iPhone schermtechnologie

Reuters baseert zich op berichtgeving van Electronic Times, dat op zijn beurt uitgaat van anonieme bronnen. Apple zou vanaf 2018 zijn iPhones voorzien van oled-schermen, die een betere beeldkwaliteit hebben en dunner zijn dan de lcd’s die in huidige iPhones zijn te vinden. Oled-displays zijn bovendien energiezuiniger, omdat zwarte pixels niet belicht hoeven te worden, en hebben diepere zwartwaarden. Een nadeel is dat de schermen duurder zijn om te produceren, al is het aannemelijk dat de kosten in 2018 zijn gedaald. Ook de helderheid en kleurweergave kunnen iets minder dan bij lcd.

De recente berichtgeving bevestigt min of meer dat de iPhone 7 (Plus) het moet doen met dezelfde ips-lcd als zijn voorgangers. Voorlopig blijft de Apple Watch het enige Apple-product met een oled-scherm. Apples Jony Ive is er in ieder geval fan van, omdat het bij deze schermtechnologie vrijwel onmogelijk is om te zien waar het scherm eindigt en de bezels beginnen. Dat komt het design van de smartwatch ten goede.

Het laatste nieuws over Apple

Via: Reuters
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen