De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Terugkijken: de lancering van de iPhone 6, iPhone 6 Plus en Apple Watch

Gijs Ettes
10 september 2014, 8:51
2 min leestijd
Terugkijken: de lancering van de iPhone 6, iPhone 6 Plus en Apple Watch

Gisteravond om 19.00 uur Nederlandse tijd startte de Apple keynote en maakten we eindelijk kennis met de langverwachte iPhone 6, de grote iPhone 6 Plus en de Apple Watch, de eerste smartwatch van het bedrijf uit Cupertino. Heb je de aankondigingen gemist, dan kun je nu de keynote terugkijken.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk de Apple keynote

Apple heeft de volledige video beschikbaar gesteld op deze pagina. Heb je niet twee uur, maar slechts een minuut of drie de tijd, dan kun je ook de samenvatting hieronder bekijken. In de video laten onze collega’s van OMT ziet wat Apple gisteren allemaal onthulde. Alle informatie vind je ook netjes op een rijtje in onze iPhone 6 round-up.

Nieuwe iPhones en Apple’s eerste smartwatch

iPhone 6 round-up

Zoals je in de video ziet, was het een spannende avond voor Apple en fans van over de hele wereld. Het bedrijf onthulde niet één, maar twee nieuwe smartphones die beschikken over een groter scherm met een hogere resolutie. De nieuwe iPhones zijn een slag groter, maar wel dunner geworden. Beide beschikken ze over 4G en nfc, voor het uitvoeren van contactloze betalingen middels nfc. De hardware heeft een flinke opfrisbeurt gehad en standaard draaien de iPhones op iOS 8. Vanaf 26 september zijn ze ook in Nederland en België verkrijgbaar vanaf 699 euro (iPhone 6 met 16GB) en 799 euro (iPhone 6 Plus met 16GB).

Tip: check onze uitgebreide iPhone 6 review en kom alles te weten over het toestel!

apple watch

Naast de iPhone 6 en de 6 Plus wekte Apple gisteravond indruk met de onthulling van de Apple Watch, helemaal aan het einde van de keynote. Het horloge komt in drie verschillende varianten en is voorzien van een fraai en flexibel touchscreen. Verder is er aan de zijkant van het rechthoekige horloge een knop te vinden die je kunt draaien en indrukken om door de interface te navigeren. De interface is hier volledig op aangepast. De Apple Watch gaat 349 dollar kosten en verschijnt begin 2015 op de markt.

Lees meer over de iPhone 6

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu