De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Apple keurt nieuwe apps voortaan in slechts twee dagen

Rutger Otto
13 mei 2016, 12:22
2 min leestijd
Apple keurt nieuwe apps voortaan in slechts twee dagen

Een app indienen moet vanaf nu een stuk sneller gaan voor ontwikkelaars. Waar het reviewproces van Apple voorheen een week duurde, moet het voortaan in twee dagen gepiept zijn.

Lees verder na de advertentie.

Apps indienen gaat stuk vlotter

Dat schrijft Bloomberg op grond van AppReviewTimes. Volgens die website, die data van app-inzendingen analyseert, is de reviewtijd van gemiddeld 8,8 dagen naar 1,95 dagen gegaan in de laatste twee weken. In december was het nog ongeveer 5 dagen voor goedkeuring.

Ontwikkelaars zullen blij zijn dat het nu een stuk sneller gaat. Voor hen is het niet alleen mogelijk om nieuwe apps snel te publiceren, maar ook om er eerder bugs uit te halen en vaker functies toe te voegen.

app installatie

App Store versnelling

AppReviewTimes keek naar de reviewtijd van apps van 322 ontwikkelaars in de afgelopen weken, wat overigens maar een klein gedeelte is van het totaal. Apple zelf wilde niet reageren op de verbeteringen in het goedkeuringsproces.

Hoewel de tijd enorm verbeterd is, haalt de App Store het nog niet bij Google, die er slechts uren over doet om Android-apps goed te keuren. Het systeem van Google gaat echter gedeeltelijk automatisch, met een scanner die de apps onderzoekt op virussen, malware en overtredingen van de regels.

WWDC 2016

De versnelling komt een maand voordat Apples Worldwide Developers Conference plaatsvindt. Daar komen ontwikkelaars bij elkaar en wordt onder meer iOS 10 gepresenteerd. Wat het nieuwe besturingssysteem precies gaat brengen, is nog onduidelijk. Verwacht wordt onder meer dat HomeKit eindelijk zijn eigen app krijgt. Daarmee kun je apparaten in huis via het systeem van Apple bedienen.

Verder gaan er geruchten dat Siri een nog grotere rol gaat spelen dan in iOS 9, toen er Siri-suggesties en een verbeterd zoeksysteem kwam. Daarnaast zou iOS 10 beter beveiligd worden en wordt de contactinformatie mogelijk aangepast en uitgebreid.

Lees meer over iOS 10

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen