‘Apple kan jaarlijks tot 200 miljoen saffieren iPhone schermen produceren’

Roel van Hout
7 februari 2014, 8:13
1 min leestijd
‘Apple kan jaarlijks tot 200 miljoen saffieren iPhone schermen produceren’

Saffier lijkt toch wel echt een serieuze optie voor het scherm van de iPhone 6 te worden: Apple heeft naar verluidt de capaciteit om per jaar tussen de 100 en 200 miljoen saffieren iPhone schermen te produceren.

Lees verder na de advertentie.

Dat is inderdaad geen hele precieze schatting, maar het gerucht dat er apparatuur aanwezig is in Apple’s fabriek in Arizona waarmee in ieder geval 100 miljoen saffieren iPhone schermen zouden kunnen worden geproduceerd, hint er toch wel sterk op dat Apple voor het materiaal heeft gekozen: Tim Cook bevestigde eerder al dat de fabriek in Arizona saffieren schermen gaat maken, maar wilde niet zeggen voor welk apparaat.

Apple verkoopt meer dan 100 miljoen iPhones in een jaar, maar daar zitten ook nog veel vorige modellen bij. Op papier zou Apple dus waarschijnlijk al genoeg hebben aan 100 miljoen saffieren iPhone schermen.

→ Kijk vooral deze video over het voordeel van saffierglas!

‘Saffieren iPhone schermen zijn 5 inch groot’

Bovendien zou het gaan om schermen met een diagonaal van 5 inch, wat een toename van een inch zou betekenen in vergelijking met de iPhone 5S. Dat komt uit op 12,7 centimeter, in vergelijking met de 10,16 van de iPhone 5S, iPhone 5C en iPhone 5.

Uiteraard zal de fabriek in Arizona de komende tijd goed in de gaten worden gehouden – al zullen ze bij Apple ook uit alle macht de kaarten tegen de borst gaan houden. We gaan het als vanzelfsprekend voor jullie volgen.

Het laatste iPhone 6 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu