‘Apple werkt aan Apple Kaarten spoorwegovergangen’

Rutger Otto
20 december 2016, 11:43
1 min leestijd
‘Apple werkt aan Apple Kaarten spoorwegovergangen’

Na een fataal ongeluk met een navigatie-app in 2015, werken grote bedrijven zoals Apple en Google aan het toevoegen van spoorwegovergangen in hun apps.

Lees verder na de advertentie.

Apple Kaarten spoorwegovergangen

In een bericht van The New York Times wordt uit de doeken gedaan hoe Google Maps vorig jaar een rol speelde in een fataal ongeluk. Die vond plaats op het spoor in Californië. “Jose Alejandro Sanchez-Ramirez volgde aanwijzingen van Maps op zijn smartphone”, staat er. “Hij kwam met zijn truck terecht op het spoor van een slecht aangegeven kruising. Net nadat hij uitstapte, werd de wagen geraakt door een trein. De man overleed en in de trein vielen 32 gewonden.”

Na een onderzoek van bijna twee jaar roept de National Transportation Safety Board bedrijven als Apple en Google op om de exacte locaties van 200.000 spoorwegovergangen toe te voegen aan hun navigatie-apps. De update moet het duidelijker maken voor chauffeurs om verschillen te zien tussen een autoweg en een treinspoor.

iOS 9 openbaar vervoer

Onduidelijke markering

Op dit moment worden treinrails in Apple Kaarten aangegeven als een smallere versie van een reguliere weg. Een spoorwegovergang wordt helemaal niet aangeduid. Mogelijk komt er in de toekomst een oplossing voor om gevaarlijke situaties te verduidelijken.

Google en Apple beloven verbetering

Google heeft al aangegeven om waarschuwingen in beeld en geluid toe te voegen aan zijn Maps-app. Apple heeft op zijn beurt ook spoordata te verbeteren in Apple Kaarten. Op welke manier en wanneer is echter nog niet duidelijk. Apple is vaak niet erg snel met het updaten van data in de navigatie-app, maar mogelijk dringen overheden aan op een snelle update om de veiligheid te waarborgen. Het gaat dan wel om verbetering in de Verenigde Staten. In Europa zijn de plannen voor verduidelijking er momenteel nog niet.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: NY Times
Categorie: Apple
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen