‘Apple Kaarten krijgt AR-modus voor duidelijkere navigatie’

Michel van 't Klaphek
26 juli 2019, 10:50
2 min leestijd
‘Apple Kaarten krijgt AR-modus voor duidelijkere navigatie’

Binnenkort kun je in Apple Kaarten misschien op het scherm van je iPhone zien hoe je precies moet rijden, en welke rijbaan het snelst is. Apple onderzoekt namelijk de mogelijkheid om augmented reality (AR) toe te voegen aan de navigatie-app.

‘Apple Kaarten AR-modus op komst’

Dat blijkt uit een patent dat is ingediend bij het Amerikaanse patentenbureau. De techniek werkt heel simpel. Het enige dat je nodig hebt is een apparaat met een camera en scherm, zoals een iPhone of iPad. Ook is een houder voor het dashboard vereist, zodat het apparaat tijdens het rijden niet verplaatst.

Vervolgens scant de camera de weg en berekent onder meer of je daalt of stijgt, en waar de weg heen beweegt. Ook controleert de sensor of je rekening moet houden met objecten, zoals wegversperringen en stoplichten.

Apple kaarten AR-modus patent

Zodra de camera de omgeving in zich heeft opgenomen wordt het AR-element toegevoegd, waarbij de digitale en ‘echte’ wereld als het ware versmelten. Dit betekent dat je op het scherm van je iPhone of iPad herkenbare foto’s van de route ziet, inclusief duidelijke instructies.

Op deze manier moet navigeren intuïtiever worden, omdat je bijvoorbeeld middels een pijltje op het scherm wordt gewaarschuwd om een rijbaan op te schuiven. Ook helpt deze AR-modus bij het negeren van wegen of afslagen die voor jouw route niet van belang zijn.

Apple en auto’s

De hierboven beschreven techniek is door Apple omgedoopt tot ‘Navigation using Augmented Reality’. Zoals altijd bij dergelijke documenten is het nog maar de vraag of de technologie daadwerkelijk ooit uitkomt, of dat het bij plannen blijft.

Het is echter zeker niet de eerste keer dat Apple interesse toont in auto’s en navigatie. Het bedrijf uit Cupertino werkt al jaren aan het ontwikkelen van een zelfrijdend voertuig en nam onlangs nog Drive.AI over, een start-up die auto-software ontwikkelt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: AppleInsider
Categorie: Apple
Spotlights: Apple Maps, Kaarten
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's