Apple focust meer op augmented reality en neemt ex-NASA-expert aan

Lars Paijmans
25 april 2017, 9:27
1 min leestijd
Apple focust meer op augmented reality en neemt ex-NASA-expert aan

Het augmented reality-team van Apple heeft er weer een belangrijke naam bij gekregen: ex-NASA-medewerker en AR-expert Jeff Norris.

Waarom Apple Jeff Norris aanneemt

Volgens Bloomberg gaat Norris aan de slag als senior manager bij de AR-divisie van Apple. Dit team staat onder leiding van Mike Rockwell, die eerder bij Dolby Labs werkte. Het team van Apple wordt groter en groter, en zou inmiddels al uit ‘honderden medewerkers’ bestaan.

Dat is nodig, want alles wijst erop dat augmented reality het volgende grote project wordt van Apple. Naast unieke AR-functies voor de iPhone 8 (en mogelijk 7S) zou het bedrijf samen met Carl Zeiss aan een AR-bril werken. Het duurt nog minstens een jaar tot Apple die onthult, want eerst is de iPhone aan de beurt om het AR-platform van Apple te presenteren.

Apple Jeff Norris

Jeff Norris werkte sinds 1999 in het Jet Propulsion Laboratory van NASA. Hij staat bekend om een presentatie die hij een aantal jaren geleden gaf, waarin augmented reality-brillen een belangrijke rol speelden. Dankzij hem ging NASA ook aan de slag met de Microsoft Hololens, waarmee astronauten aan het internationale ruimtestation uitgerust werden.

Apple zet zich de laatste jaren intensief in om zoveel mogelijk AR-talent in te lijven. Zoals het er nu naar uitziet, werpt dit mogelijk dit najaar al zijn vruchten af. Het eerste volledige augmented reality-product zou in 2018 gelanceerd worden. In meerdere interviews heeft Tim Cook ‘AR net zo groot als de smartphone’ genoemd.

Lees ook: Waarom augmented reality zo belangrijk is voor Apple en alle andere techbedrijven

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's