‘Apple onderzoekt flexibele schermen voor toekomstige iPhones’

Lars Paijmans
26 januari 2017, 15:01
2 min leestijd
‘Apple onderzoekt flexibele schermen voor toekomstige iPhones’

Terwijl we uitkijken naar de iPhone 8, onderzoekt Apple de mogelijkheden voor de iPhone van de toekomst. De buigbare lcd-schermen van Japan Display zouden de interesse van Apple gewekt hebben.

Lees verder na de advertentie.

Apple Japan Display samenwerking

Volgens een nieuw rapport van de Wall Street Journal zou Apple Japan Display benaderd hebben over de flexibele schermpanelen. Deze gebruiken geen lcd en glas maar lcd en plastic, wat ze buigbaar en flexibel maakt.

Japan Display zegt dat deze schermen klaar zijn voor massaproductie in 2018, al is de kans klein dat Apple volgend jaar de eerste buigbare iPhone al introduceert. Zo stelt de fabrikant dat dit scherm nog niet bedoeld is voor consumenten om heen en weer te buigen. Bovendien is er natuurlijk veel meer nodig dan een flexibel scherm om een buigbare iPhone te lanceren.

Apple Japan Display

Opvallend genoeg gaat het hier om lcd-panelen in plaats van oled-displays. Best gek, aangezien alle geruchten erop wijzen dat Apple dit jaar de overstap maakt naar een iPhone met oled-scherm. Flexibele lcd-panelen zijn hoogstwaarschijnlijk wel een stuk goedkoper om te maken.

Een uitkomst voor de Apple Watch?

Waar de flexibele schermen in bovenstaande afbeelding ons direct aan deden denken was de Apple Watch. Hoewel een buigbare iPhone heel futuristisch klinkt, heeft het nog niet direct een praktische functie. De Apple Watch zou een nieuw design echter goed kunnen gebruiken, en met een scherm dat licht meebuigt met de vorm van je pols, kan de smartwatch er direct een stuk mooier uit komen te zien.

Omdat het hier slechts om een gerucht gaat, rekenen we er overigens niet direct op dat Apple in de komende jaren een buigbare iPhone introduceert. Wel geven dergelijke gesprekken aan dat Apple bezig blijft om continu de mogelijkheden van nieuwe technieken te onderzoeken.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen