Apple iWatch als merknaam geregistreerd in Japan
Roel van Hout

Met al de gelekte foto’s van de iPhone 5S en goedkope iPhone zou je de iWatch bijna vergeten. Het heeft even mogen duren, maar na lange tijd is er weer nieuws opgedoken over de Apple iWatch. 

Apple iWatchApple heeft begin juni de merknaam ‘iWatch’ geregistreerd bij het Japanse octrooicentrum. De aanvraag betreft naar verluidt een Apple ‘handheld computer’ of ‘horloge’. Op Yahoo! Japan verscheen een artikel over de aanvraag voor de Apple iWatch.

Hierin neemt een Japanse journalist de aanvraag nader onder de loep. Hij concludeert dat het om een aanvraag voor een gebold apparaat gaat, maar waarschuwt dat dit nog kan veranderen. Het is evengoed ook mogelijk dat Apple de merknaam alvast registreert, om latere problemen te voorkomen. Apple ondervond namelijk problemen toen het de iTV wilde registreren, omdat deze merknaam al in gebruik was.

‘Apple iWatch komt later dit jaar’

Volgens sommigen komt de Apple iWatch toch later dit jaar nog in de winkels te liggen, maar anderen stellen dat het slimme horloge op zijn vroegst in 2014 in de schappen te vinden zal zijn. Apple’s CEO, Tim Cook, heeft al gemeld dat er in de herfst van 2013 en gedurende 2014 ‘nieuwe hardware producten’ van Apple verschijnen, maar het is niet duidelijk waar hij op doelt.

De Apple iWatch zal naar alle waarschijnlijkheid net als de Pebble Smartwatch aan de je iPhone of iPad te koppelen zijn en belangrijke informatie van deze apparaten ontvangen zodat je met een polsbeweging op de hoogte bent van de laatste meldingen.

Via: 9to5Mac

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.