‘Apple iWatch kan je slaapritme en vitale functies bijhouden’

Gijs Ettes
5 februari 2014, 9:53
1 min leestijd
‘Apple iWatch kan je slaapritme en vitale functies bijhouden’

Apple heeft onlangs de Nederlandse slaapexpert Roy J.E.M Raymann van Philips Research aangetrokken, naar verluidt als toevoeging voor haar iWatch-project. Raymann heeft veel ervaring met draagbare apparatuur en sensoren om slaap te onderzoeken, wat erop duidt dat de Apple iWatch mogelijk het slaapritme van de drager kan monitoren.

Lees verder na de advertentie.

Apple iWatch slaapexpert

Bij Philips Research werkte Raymann aan diverse projecten met betrekking tot slaapritme en de verschillende stadia van slaap. Ook richtte hij het Philips Sleep Experience Laboratory op, waar onderzoek wordt gedaan naar hoe mensen slapen en hoe dit verbeterd kan worden. Enkele bevindingen van de onderzoeken daar leidden tot de ontwikkeling van de Wake-up Light, een lamp die ervoor zorgt dat je op een natuurlijke manier wakker wordt.

Steeds meer geruchten wijzen erop dat de Apple iWatch, waarover officieel nog geen informatie bekend is, veel meer zal zijn dan een slim horloge dat inkomende e-mails en sms’jes toont. De smartwatch bevat mogelijk ook apps zoals Healthbook, waarmee gebruikers hun stappen kunnen tellen, alsmede welke afstand ze dagelijks afleggen en hoeveel calorieën ze dan verbranden.

Wellicht kan de app ook samenwerken met de iWatch in het meten van de hartslag, bloeddruk en het hydratatieniveau van de drager. Volgens diverse geruchten kunnen we vanaf iOS 8 voor het eerst aan de slag met Healthbook. Apple reageert doorgaans niet op geruchten met betrekking tot (aankomende) producten.

Het laatste Apple iWatch nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen