‘Apples iWatch krijgt een rond klokje’

Rutger Otto
28 mei 2014, 16:55
1 min leestijd

Diverse bronnen melden dat Apple wel degelijk aan een Apple Watch werkt. Hij gaat eruit zien als een klassiek horloge met een rond scherm. Hij zou deze zomer in productie gaan.

Lees verder na de advertentie.

iWatch rond

Dat weet Business Insider te melden via Brian Blair, die als analyst bij Rosenblatt Securities werkt. Hij heeft van bronnen uit de productieketen van Apple vernomen dat de iWatch een rond scherm krijgt, net als de Moto 360, een smartwatch van Motorola. De iWatch zou er ongeveer hetzelfde uit komen te zien, maar dan met een “slanker design”.

Blair weet ook te melden dat de productie van de Apple Watch rond juli of augustus begint en dat er verschillende modellen op de markt komen, wellicht één voor mannen en één voor vrouwen. Volgens Blair zal Apple 18 tot 21 miljoen Apple Watches klaar willen hebben in de tweede helft van dit jaar.

Het is maar de vraag hoe betrouwbaar de uitspraken van Brian Blair zijn, maar een ronde smartwatch die enigszins lijkt op de Moto 360 zou wel bij Apple passen. Eerder verschenen al concepten die gebaseerd waren op een ronde iWatch.

Samenwerken met Healthbook

Hoewel Apple nog met geen woord over een smartwatch heeft gerept, verwachten velen dat het bedrijf uit Cupertino dit jaar met een Apple Watch komt. Naar verwachting gaat het apparaat een grote rol spelen in de Healthbook-app, die waarschijnlijk volgende week tijdens de WWDC wordt aangekondigd. Met sensoren moet de iWatch dan onder meer je bloeddruk en hartslag kunnen meten.

Lees ook onze verwachtingen voor Apples WWDC 2014, dat volgende week van 2 tot 6 juni plaatsvindt.

Meer Apple Watch nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen