‘Apples iWatch komt in oktober’

Rutger Otto
20 juni 2014, 8:43
2 min leestijd
‘Apples iWatch komt in oktober’

De Apple Watch wordt wel degelijk gemaakt. Hij gaat volgende maand in productie en komt waarschijnlijk in oktober al op de markt. Dat meent Reuters, die dat uit een betrouwbare bron heeft vernomen.

UPDATE: Wall Street Journal bericht dat er meerdere varianten op de markt komen.

Lees verder na de advertentie.

apple watch

De Apple Watch gaat volgens het bericht grotendeels gemaakt worden door het Taiwanese bedrijf Quanta Computer Inc. Dit jaar worden er al 50 miljoen stuks van geproduceerd. Quanta is momenteel al bezig met het maken van testexemplaren, het bedrijf is uiteindelijk verantwoordelijk voor zo’ 70 procent van de gehele productie, zo meldt de bron.

Groot scherm

Het doorgaans betrouwbare persbureau Reuters weet ook wat te melden over de vermeende specificaties van de wearable. Zo zou de Apple Watch een 2,5 inch scherm krijgen met een rechthoekige vorm en afgeronde hoeken. Het scherm zou iets uitsteken van de band en volledig aanraakgevoelig zijn. Daarnaast is de Apple Watch volgens de bron draadloos op te laden.

Afgezien van het draadloos opladen komt het bericht overeen met geruchten die al langer de ronde doen. Het bericht meldt eveneens dat de Apple Watch sensoren heeft die bijvoorbeeld de hartslag van de gebruiker kunnen meten via de pols. Het ligt in lijn der verwachting dat Apple de smartwatch koppelt aan Health, de gezondheid/fitness-app die met iOS 8 wordt geïntroduceerd.

Interessant is wel de keuze voor een 2,5 inch scherm, wat behoorlijk fors is voor om de pols. Ter vergelijking: Samsungs Galaxy Gear 2 meet een 1,6 inch display. In eerdere geruchten omtrent de Apple Watch werd een schermgrootte van rond de 1,5 inch gesuggereerd.

Wall Street Journal zegt eveneens bronnen te hebben. Uit het bericht blijkt dat Apple zou werken aan verschillende iWatches. Volgens analist Ming-chi Kuo is dat logisch, want één grootte past niet iedereen. “Ik verwacht ook dat apple meerdere smartwatches met verschillende designs uitbrengt”, zegt hij. “Horloges zijn toch mode-accessoires.” Waarschijnlijk zal de 2,5 inch versie het grootst zijn.

Volgens het bericht krijgt de smartwatch tien sensoren aan boord, die allemaal met de gezondheidsapp van Apple moeten gaan samenwerken.

Wanneer komt de Apple Watch?

De Apple iWatch zou ongeveer gelijk uitkomen met iOS 8 en de nieuwe line-up van iPhones en iPads. De prijs van de smartwatch zou zo rond de 350 dollar komen te liggen, wat neerkomt op ongeveer 257 euro. Apple heeft officieel overigens nog met geen woord gerept over de komst van een mogelijke iWatch. Het is ook onduidelijk of het bedrijf de smartwatch tegelijk met de nieuwe iPhones en iPads zou aankondigen, of dat het er een aparte persconferentie voor organiseert. Mocht de Apple Watch inderdaad in oktober uitkomen, dan is de verwachting dat Apple dat rond september aankondigt.

Lees meer over de iWatch

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu