‘Apple iWatch dit jaar nog verkrijgbaar’
Wouter Nijsen

Apple’s iWatch gaat dit jaar nog in de verkoop. Dat meldt een anonieme bron tegen het doorgaans betrouwbare Bloomberg. De iWatch moet nauw met de iPhone gaan samenwerken.

Apple heeft op dit moment meer dan 100 werknemers die fulltime met een speciaal pols-apparaat bezig zijn die enkele taken van de iPhone, iPad en iPod op zich gaat nemen. Het bedrijf uit Cupertino heeft tenminste 79 patenten ingediend met het woord ‘pols’ erin, waaronder één voor een apparaat met een flexibel scherm.

iWatch: functies en verkrijgbaarheid

adrstudio-iwatch-conceptDe verwachting is dat Apple zijn huidige besturingssysteem iOS zodanig aanpast dat het ook op een horloge, tegenwoordig ook wel een smartwatch genoemd, werkt. Volgens horloge-ontwerper Scott Wilson bestaat er geen twijfel dat de iWatch (foto rechts is een mock-up) een waardevol apparaat is dat gemak biedt en essentiële informatie weergeeft. “Het zou tof zijn om informatie te zien als: waar hebben we afgesproken voor de lunch”, aldus Wilson.

Hoewel het veel speculeren blijft, lijken enkele functies van de iWatch al vanzelfsprekend te zijn. Zo zou je bijvoorbeeld met Apple’s smartwatch kunnen bellen en gebeld kunnen worden, het weer bekijken, de muziek bedienen, een kaart en routebeschrijving opvragen, afspraak inplannen en je dag- en nachtritme bij kunnen houden.

Het is nog niet duidelijk wanneer en met welk prijskaartje de iWatch precies op de markt komt. De verwachting is dat de iWatch aan het einde van dit jaar wordt gelanceerd.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.