Apple iWatch in Mexico en Taiwan geregistreerd
Roel van Hout

Maandag werd bekend dat de Apple iWatch begin juni in Japan als merknaam is geregistreerd. Nu blijkt dat op 3 juni ook in Mexico en Taiwan een soortgelijke aanvraag is ingediend.

Apple iWatchHoewel de Mexicaanse aanvraag door een lokaal bedrijf werd gedaan, stond in het document duidelijk de naam en het adres van Apple vermeld. Ook in de aanvraag in Taiwan stond duidelijk te lezen dat deze uiteindelijk door Apple werd ingediend. In Rusland en Japan werd de merknaam Apple iWatch dus ook al geregistreerd.

Van de iWatch is nog geen enkele afbeelding uitgelekt. Naarmate de release van een Apple-product dichterbij komt is dat juist wel gebruikelijk. Van (onderdelen van) de iPhone 5S en goedkope iPhone verschijnen steeds meer foto’s in steeds betere kwaliteit. Dat over het design van de iWatch nog niets is uitgelekt kan er eventueel op wijzen dat we het slimme horloge dit jaar nog niet gaan zien. In dat geval zou Apple de merknaam gewoon alvast aan het registreren zijn, om te voorkomen dat andere fabrikanten er mee aan de haal gaan.

‘Apple iWatch is nog te duur om te maken’

Volgens sommige analisten hoeven we de Apple iWatch dit jaar sowieso niet meer te verwachten omdat het apparaat nog veel te duur is om te maken. De Apple iWatch zou volgens sommige concepten een flexibel touchscreen hebben, zodat hij beter om je pols heen past, en dat is technologie die nog niet op grote schaal geproduceerd kan worden.

Aan de andere kant begint de tijd wel te dringen voor Apple, omdat er geruchten gaan dat andere partijen ook aan een vergelijkbaar slim horloge werken. In ieder geval heeft Samsung al laten weten in de herfst van 2013 met eigen producten op de markt te komen.

Via: AppleInsider

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.