Televisies Apple verschijnen mogelijk pas in 2015
Gijs Ettes

Als we The Korea Herald mogen geloven, test Apple momenteel met oled-schermtechnologie voor zijn tv’s, die naar verwachting volgend jaar in productie worden genomen en in 2015 verschijnen. De zogenoemde ‘Apple iTV’ zou mogelijk in twee formaten worden uitgebracht met schermgroottes van 65 en 77 inch. Eerder werd gedacht aan een release in het tweede deel van dit jaar.

Apple iTVDe release van de Apple iTV zou echter zijn uitgesteld tot 2015 omdat Apple tests wilt uitvoeren met oled-schermen, aangezien deze kleuren beter reproduceren en geschikt zijn om te worden geïmplementeerd in gebogen tv’s. Lcd-displays zijn hier minder geschikt voor.

Fabrikanten als LG en Samsung hebben al gebogen oled-tv’s in hun portfolio die behoorlijke prijzig zijn, maar wel een goede beeldkwaliteit hebben. Oled-schermen zijn momenteel nog niet en masse te produceren, wat eveneens als vertragende factor kan werken.

Apple heeft al langer zijn ogen gericht op televisies als een extra bron van inkomsten. De Apple TV was in 2013 goed voor een omzet van 1 miljard dollar en heeft veel potentie dankzij het grote aanbod aan content dat de mediabox kan bieden in combinatie met iTunes. Volgens bestuursvoorzitter Tim Cook heeft de Apple TV daarnaast steeds meer prioriteit voor Apple.

Lees meer over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.