‘Apple stopt nog dit jaar met iTunes LP’

Michel van 't Klaphek
6 maart 2018, 20:23
1 min leestijd
‘Apple stopt nog dit jaar met iTunes LP’

Apple trekt de stekker uit iTunes LP. Vanaf 1 maart wordt muziek in dit formaat niet langer geaccepteerd. In de loop van 2018 zullen alle iTunes LP-albums verdwijnen.

Lees verder na de advertentie.

‘iTunes LP verdwijnt in loop van 2018’

Klanten die dergelijke platen hebben aangeschaft, worden in de gelegenheid gesteld om de aanvullende extra’s alsnog via iTunes Match te downloaden. Dat blijkt uit een brief die Apple heeft verzonden naar iTunes-partners. Deze brief is in handen gekomen van de Britse website Metro. Wanneer consumenten die iTunes LP-platen kochten op de hoogte worden gesteld, is onbekend.

In tegenstelling tot de traditionele definitie van een lp, gaat het hier niet om een langspeelplaat, maar om digitale muziek met multimedia-elementen. iTunes LP-albums zijn bijvoorbeeld opgefleurd met songteksten en extra foto’s van de artiest in kwestie. Het formaat is echter nooit helemaal van de grond gekomen. Sinds de introductie in 2009 zijn maar zo’n 400 dergelijke albums verschenen. Op de website van Apple wordt nog geen melding gemaakt over het stoppen van iTunes LP.

‘Niet het einde van iTunes’

Alhoewel Metro suggereert dat dit wellicht het begin van het einde voor iTunes is, is dat zeer onwaarschijnlijk. Zo schrijft onder meer The Verge dat Apple net zo lang met iTunes doorgaat zolang er mensen zijn die willen betalen voor losse muzieknummers of albums.

Wel is het zo dat Apple de afgelopen jaren zijn focus heeft verlegd naar Apple Music. Het grote verschil is dat Apple Music een streamingsdienst is, waarbij gebruikers een vast bedrag per maand betalen voor onbeperkt luisteren naar muziek. Bij iTunes reken je per nummer of album af. Wanneer je met enige regelmaat naar muziek luistert, is het daarom al snel voordeliger om een abonnement af te sluiten.

Lees het laatste nieuws over Apple

Via: 9To5Mac
Bron: Metro
Bron afbeelding: Jay Robinson
Categorieën: Apple, Apps
Thema: iTunes

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen