‘iTunes logische keuze voor vroeg aanbieden bioscoopfilms’

Erwin Vogelaar
31 mei 2017, 21:09
2 min leestijd
‘iTunes logische keuze voor vroeg aanbieden bioscoopfilms’

Verschillende partijen strijden voor rechten om films weken na de release in de bioscoop al op hun dienst te plaatsen. Via iTunes bioscoopfilms aanbieden lijkt het meest logisch.

Via iTunes bioscoopfilms kijken

Verschillende spelers azen op de rechten om bioscoopfilms extra vroeg aan te bieden. Apple zou een half jaar geleden met verschillende Hollywood-studio’s hebben gepraat om films die nog maar enkele weken in de bioscoop draaien al op iTunes te zetten. Hoe staat ‘premium video on demand’ of PVOD er nu voor?

De grootste concurrent voor Apple is Screening Room. Deze start-up van miljardair Sean Parker wil nieuwe films aanbieden voor vijftig dollar. De film kan dan 48 uur lang bekeken worden. Ook krijgen gebruikers twee tickets om de film alsnog in de bioscoop te bekijken. Toch heeft dit nieuwe bedrijf al een tijdje niets van zich laten horen.

itunes bioscoopfilms

iTunes heeft een betere positie voor Hollywood-studio’s. Niet alleen is het een dienst die veel mensen al gebruiken, maar Apple krijgt al regelmatig eerder filmrechten dan andere partijen. Waarom zouden studio’s met een nieuwe start-up in zee gaan, als het ook kan met een dienst die ze al kennen?

“Ik denk dat iTunes de logische keuze is”, stelt senior box-office analist Jeff Bock tegenover Business Insider. “Het is wat iedereen heeft en als de prijs juist is, is Screening Room weg. Niemand heeft ze nodig.” iTunes heeft tevens de juiste techniek al in huis.”Die infrastructuur bouwen met Screening Room kost veel tijd. Screening Room heeft een moeilijke heuvel te beklimmen.”

Het grote probleem tijdens de besprekingen over PVOD is de timing. Partijen als Screening Room en Apple willen de films zo vroeg mogelijk aanbieden, terwijl studio’s de films zo lang mogelijk exclusief in de bioscoop willen houden. Een film moet via PVOD beschikbaar komen ergens tussen de dagen dat een film in de bioscoop verschijnt en op normale streamingdiensten wordt geplaatst. Totdat daar overeenstemming over is, moeten we gewoon naar de bioscoop om nieuwe films te zien.

Lees het laatste nieuws over iTunes

Via: App Advice
Categorie: Geruchten
Spotlight: iTunes

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's