Apple is gestopt met MobileMe
Redactie

Met ingang van 30 juni 2012 is Apple gestopt met het bieden van ondersteuning voor de clouddienst MobileMe. Dat heeft onder meer tot gevolg, dat alle data, muziek, video’s en foto’s zijn verwijderd. iCloud is vorig jaar door Apple gelanceerd en daarmee werd het einde van MobileMe al ingeluid.

Technische problemen

Na de introductie van MobileMe in 2008 ontstonden er vrijwel direct technische problemen. Een groot deel van de gebruikers ondervond problemen met het bereiken van de e-maildienst. Ook bleken veel berichten zonder een enkel spoor verdwenen te zijn. Uit een interne e-mail van Apple is destijds gebleken, dat het inderdaad een vergissing is geweest om deze clouddienst tegelijkertijd met de App Store en de nieuwe iPhone te lanceren. In de afgelopen jaren heeft iedereen de gelegenheid gekregen om de bestanden zonder kosten te verplaatsen naar iCoud.

Gratis iCloud tot 5GB

Gebruikers van MobileMe hebben in het verleden voor de dienst geld moeten betalen. De kosten bedroegen ongeveer 80 euro op jaarbasis. De dienst iCloud is echter gratis te gebruiken tot 5GB. Via deze dienst is het onder meer mogelijk om apps, die worden gedownload ineens naar alle iOS apparaten, zoals de iPhone, te sturen. In principe biedt 5GB voor de gemiddelde gebruiker meer dan voldoende ruimte, maar het is altijd mogelijk om rechtstreeks vanaf bijvoorbeeld je iPhone een opslagupgrade aan te schaffen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.