Apple is eindelijk de eigenaar van de naam ‘iPhone’

De iPhone wordt al ruim 3 jaar door Apple aangeboden. Hierdoor weet bijna iedereen wel dat de iPhone een product van Apple is, maar veel mensen weten niet dat Apple tot voor kort niet de eigenaar was van de merknaam ‘iPhone’. Apple is namelijk pas op 9 Februari officieel de eigenaar van de merknaam ‘iPhone’.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Apple heeft lang moeten ‘vechten’ voor de naam. Het bedrijf is in 2007 begonnen met de procedure, en heeft er dus uiteindelijk 3 jaar over gedaan om de naam in handen te krijgen. Cisco was het bedrijf dat de naam in Amerika bezat, maar binnen een paar maanden hadden Apple en Cisco al een overeenkomst gesloten. Het is dus onduidelijk waarom de naam nu pas aan Apple is toegekend.

De merknaam ‘iPad’

Het is voor Apple een redelijk groot probleem dat ze de merknaam ‘iPhone’ niet in bezit hadden. Een soortgelijk probleem gaat er binnenkort ook weer optreden, want de merknaam ‘iPad’ is in sommige landen ook al vergeven. Hoe en of Apple dit gaat oplossen is nog onbekend.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.