Apple is derde grootste smartphoneproducent
Redactie

Volgens een verslag van IDC zou Apple in het jaar 2009 maar liefst 25,1 miljoen iPhones verkocht hebben waarvan 8,7 miljoen in het laatste kwartaal. Nokia is nog steeds marktleider met 67,7 miljoen toestellen waarvan 20,8 miljoen in het laatste kwartaal.

Hierop volgt het bedrijf RIM (Research In Motion) die de tweede plaats in de rangschikking verovert. RIM is bekend van zijn smartphone BlackBerry. Alhoewel Apple slechts de derde plaats bekleedt, heeft het bedrijf van Mr. Jobs wel het meeste winst van allemaal gemaakt.

Een gelijkaardig verslag van AdMob dat eind januari werd gepubliceerd liet ook reeds weten dat het gebruik van de iPhone wereldwijd sterk toeneemt. En het meest verbazingwekkende is dat Nokia, RIM, Motorola en HTC verschillende toestellen produceren en aanbieden. Dit terwijl Apple er slechts 1 verkoopt die het dan ook heel goed doet. Verder wordt er in het rapport beschreven dat Google binnenkort ook de top 5 hoopt te halen met zijn Nexus One smartphone en dat Symbian het enkel nog goed in Afrika en Azië doet.

Via: Wired

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.