Apple duwt klanten niet richting iPhone X-aankoop

Rutger Otto
21 oktober 2017, 10:34
2 min leestijd
Apple duwt klanten niet richting iPhone X-aankoop

Winkelmedewerkers van Apple zullen klanten niet richting de aankoop van een iPhone X duwen. Dat heeft topvrouw Angela Ahrendts van Apple gezegd in een interview.

Lees verder na de advertentie.

iPhone X-aankoop

Als je straks naar een Apple Store gaat om een iPhone te kopen, dan zullen medewerkers je niet proberen een iPhone X aan te smeren als je ook prima uit de voeten kunt met een goedkoper model. Angela Ahrendts, die bij Apple de leiding heeft over winkels, heeft dat in een interview met CNBC gezegd.

“We zeggen intern altijd dat er een iPhone is voor iedereen”, zegt Ahrendts. “Ik vraag liever voor wie je er één koopt. Wat heeft diegene specifiek nodig? Deze aanpak hebben we met de Mac-producten en met iPads, dus waarom niet voor de iPhone?”

iPhone X snelladen

Duur toestel

De iPhone X is door zijn forse prijs niet weggelegd voor iedereen. Een losse iPhone X kopen kan vanaf 1159 euro voor de 64GB-versie en vanaf 1329 euro voor de 256GB-variant. Je kunt ook gaan voor een iPhone X met abonnement. Ben je niet per se op zoek naar een iPhone met een scherm dat doorloopt tot de randen of ben je nog niet klaar om afstand te doen van de vingerafdrukscanner? Ben je iemand die alleen WhatsApp en Facebook gebruikt? Dan kun je ook prima uit te voeten met een ander, goedkoper model.

Apple biedt vanaf november acht verschillende iPhones aan, meer dan ooit. Daarmee is de keuze voor consumenten een stuk groter dan voorheen. De winkelmedewerkers zijn dan ook geïnstrueerd om niet per se de duurste te verkopen, maar het toestel dat het beste bij de klant past.

Face ID

De iPhone X maakt gebruik van een nieuwe cameratechnologie met gezichtsherkenning om het toestel te ontgrendelen. Dat gebeurt met Face ID, dat een 3d-scan van je gezicht maakt. De data hiervan wordt versleuteld op het toestel zelf opgeslagen. Ook kun je met de camera gebruikmaken van de Animoji, de emoji die zich spiegelen aan je gezicht.

Lees het laatste nieuws over de iPhone X

Bron: CNBC
Categorie: Apple
Device: iPhone X

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone X
Apple iPhone X
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen