‘Apple maakt iPhone X-opvolger dit najaar goedkoper’

Lars Paijmans
21 maart 2018, 15:07
2 min leestijd
‘Apple maakt iPhone X-opvolger dit najaar goedkoper’

Normaal gesproken zijn de nieuwe high-end iPhones net zo duur of duurder dan zijn voorgangers. Apple lijkt de iPhone X-opvolger nu voor het eerst goedkoper te willen verkopen dan zijn voorganger.

Lees verder na de advertentie.

Apple wil iPhone X 2018 goedkoper maken

Volgens analist Luke Lin van DigiTimes heeft Apple een financiële meevaller gekregen. Het bedrijf zou de productiekosten van de nieuwe iPhone X aanzienlijk hebben kunnen verlagen, waardoor het een stuk goedkoper wordt om een iPhone te maken dan nu het geval is.

Hierdoor zou de nieuwe iPhone X 10 procent goedkoper te maken zijn dan de huidige iPhone X. Dit grote verschil kan volgens Lin grote gevolgen hebben voor de drie iPhones die in september aangekondigd zouden worden.

iphone x 2018 goedkoper

Lees ook: ’Apple focust op lagere prijs met nieuwe iPhone, iPad, HomePod en MacBook’

Zo stelt Lin dat Apple nu van plan is om deze 5,8 inch iPhone X-opvolger als goedkoopste iPhone van de drie te lanceren. Dit sluit aan bij een ander gerucht, dat stelt dat de specificaties van deze iPhone het minst goed zijn van de drie.

Dit zou betekenen dat de 5,8 inch-iPhone de goedkoopste ‘instap-iPhone’ wordt, en het plan voor de 6,1 inch-iPhone met een lcd-scherm even op pauze is gezet. Eerdere geruchten stelden juist dat deze lcd-iPhone de goedkoopste zou worden.

Toch geen lcd-iPhone dit najaar?

Volgens Lin staat het lcd-project op losse schroeven omdat de vraag naar de iPhone X tegenvalt. Hierdoor heeft Apple minder oled-schermen van Samsung nodig dan werd gedacht, waardoor de prijs van de panelen omlaag is gegaan.

Mocht de analist het bij het rechte eind hebben, dan brengt Apple dit najaar een goedkopere versie van de iPhone X uit en een iPhone X Plus. Wat er vervolgens met de 6,1 inch-iPhone gebeurt is onduidelijk. Al heeft Digitimes het in het verleden al vaker niet bij het rechte eind gehad als het op iPhone-geruchten aankomt.

Wil je meer weten over de iPhone 2018, check onze pagina met alles wat je moet weten.

Bron: Digitimes
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu