Placeholder
Redactie

bedreiging apple iphoneOnlangs schreven we al dat iPhone gebruikers 50x meer internetten in vergelijking met andere Smartphone gebruikers. Een ontwikkeling die het potentieel van de Apple iPhone absoluut benadrukt maar die ook een duidelijk risico met zich mee brengt …

Het Amerikaanse ‘Infoworld’ liet vandaag weten dat de iPhone een bedreiging vormt voor de capaciteit van het mobiele internet. De Apple iPhone is op dit moment de grootste veroorzaker van mobiele ‘traffic’ in de Verenigde Staten. Wereldwijd neemt de iPhone de 2e positie in.

Streaming media zorgt voor problemen

Waar nagenoeg alle mobiele apparaten en smartphones het mobiele web op dit moment met vrij licht dataverkeer belasten (bijvoorbeeld e-mails, surfen of foto’s versturen), gaat de iPhone op dit gebied een stuk verder. Met name gestreamde films en de ‘rich media’ op de iPhone en andere mobiele pocket pc’s brengen de capaciteit van het mobiele netwerk in gevaar.

iphone youtube bandwidthEen Amerikaanse zorginstelling ondervond al last van een dichtslibbend mobiel netwerk door het grote aantal Apple iPhones dat binnen de instelling in gebruik was. De doktoren aldaar mogen geen video’s meer streamen op hun iPhones, aldus Infoworld.

iPhone veroorzaakt problemen op Next Web Conferentie

Onlangs werd ook het publiek van de Nederlandse Next Web Conferentie in de Westergasfabrieken in Amsterdam verzocht om de Wifi verbinding van hun iPhone uit te zetten. De vele iPhones die de bezoekers bij zich hadden, trokken de Wifi verbinding ook daar dicht…

Het lijkt erop dat de mobiele infrastructuren niet goed voorbereid zijn op de snelle evolutie van de mobiele apparaten. Werk aan de winkel lijkt het want wij kunnen niet meer zonder iPhone!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

  • Jeroen

    Mobiel internet is gewoon veel toegankelijker geworden d.m.v. het internet op de iPhone en iPod Touch. Laatst moest ik iets opzoeken op een HTC Touch, omdat ik mijn eigen Touch thuis had gelaten, het verschil merk je meteen: de iPhone & iPod Touch hebben een ongelofelijk veel betere internet-applicatie.

  • Door de iPhone en de iPod Touch wordt je te snel gewend aan het normale computerleven en ga je nu altijd met je iPhone gezellig wat filmpjes op YouTube bekijken. Dit merk ik genoeg in mijn omgeving. In Nederland is dit leuk meegenomen, in België met alle limieten is dit een flink stuk minder positief te noemen. Hier zijn er twee iPhone’s en een iPod Touch te vinden. Resultaat: 12 GB verbruik in een week tijd, dus drie weken op smallband. Verschrikkelijk. Voor mij mogen die iPhones snel weg.

  • Pingback: Opkomst mobiel internet 2008 in Nederland door Apple iPhone | iPhone Weblog | iPhoned.nl | iPhone()