Apple: ‘iPhone vingerafdrukscanner niet perfect’

Roel van Hout
12 september 2013, 7:30
1 min leestijd
Apple: ‘iPhone vingerafdrukscanner niet perfect’

Voor de toekomstige iPhone 5S-eigenaren is de iPhone vingerafdrukscanner iets om naar uit te kijken. Apple waarschuwt echter dat de technologie niet altijd vlekkeloos zal werken.

Lees verder na de advertentie.

Tijdens de iPhone 5S-presentatie afgelopen dinsdagavond werd nog gesteld dat je je vinger niet kaarsrecht op de iPhone vingerafdrukscanner hoeft te leggen. Een woordvoerder van Apple tempert dat aanvankelijke enthousiasme nu enigszins in een interview in The Wall Street Journal: wanneer je vinger vochtig of vettig is, kan het zijn dat de sensor de vingerafdruk niet goed leest.

Dat zou in de praktijk betekenen dat je tijdens het sporten geen gebruik kunt maken van je iPhone 5S, of hem in ieder geval niet kunt ontgrendelen. Ook vingers die door een ongelukje in bijvoorbeeld de keuken beschadigen, zullen minder goed of niet kunnen worden gelezen door de iPhone 5S.

iPhone vingerafdrukscanner niet te gebruiken door andere apps

iPhone vingerafdrukscanner

Apple laat eveneens weten dat apps die niet ontwikkeld zijn door Apple op dit moment geen gebruik kunnen maken van de iPhone vingerafdrukscanner. Het bedrijf sluit toekomstige toegang tot de informatie echter niet volledig uit.

Mocht je je zorgen maken over de veiligheid van je vingerafdrukken: Apple heeft beloofd de informatie enkel lokaal – dus op je iPhone 5S – op te slaan, en niet te uploaden naar bijvoorbeeld iCloud. De vingerafdrukken worden versleuteld op de processor van het apparaat opgeslagen.

Nog een ruime week, en dan kunnen de eerste gelukkigen met de iPhone 5S aan de slag! Alles lezen over het apparaat kan in ons iPhone 5S overzicht!

Schrijf je overigens in voor onze nieuwsbrief als je kans wilt maken op een gratis iPhone 5C en altijd op de hoogte wilt zijn van het laatste iPhone-nieuws!

Categorie: Devices
Thema: Touch ID
Device: iPhone 5S

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 5S
Apple iPhone 5S
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen