De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

VS en Frankrijk vinden Apples excuses voor iPhone-vertraging niet genoeg

Lars Paijmans
10 januari 2018, 9:33
2 min leestijd
VS en Frankrijk vinden Apples excuses voor iPhone-vertraging niet genoeg

Apples excuses en goedkopere accuvervanging zijn voor de Amerikaanse en Franse autoriteiten niet genoeg. Het bedrijf hangt een fikse boete boven het hoofd.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe vragen over Apple iPhone vertraging

De Wall Street Journal schrijft vandaag dat zowel Frankrijk als de VS geen genoegen nemen met Apples excuses en verklaring. Apple stelt dat ze de prestaties van oude iPhones afvlakken om te voorkomen dat de toestellen uitvallen. Dit komt door de levensduur van de accu, die na een bepaald aantal keer opladen langzaam zijn capaciteit verliest.

Apple iPhone vertraging

Die verklaring en het goedkoper maken om je accu te laten vervangen, is voor Amerikaanse senator John Thune niet genoeg. Hij vindt het vreemd dat Apple mensen überhaupt moeten betalen om de batterij te vernieuwen. Een echte tegemoetkoming zou zijn als Apple de accu’s volledig kosteloos vervangt.

In Frankrijk druist Apples beslissing om de prestaties te vertragen zelfs rechtstreeks tegen de wet in. Het is daar namelijk al drie jaar illegaal om het verouderen van technologie voor te programmeren. De wet verbiedt het om apparaten kunstmatig te verouderen, omdat dit mensen zou dwingen om sneller een nieuw model in huis te halen.

Overtreden van de wet in Frankrijk

Nu Apple deze wet schijnbaar overtreedt, kan het bedrijf in theorie een boete verwachten van vijf procent van de jaaromzet. Frankrijk is inmiddels een onderzoek gestart om te zien of deze boete ook echt uitgedeeld moet worden. Ondanks Apples verklaringen en tegemoetkomingen, lijkt het bedrijf uit Cupertino voorlopig nog niet af te zijn van deze rel.

Heb jij ook een oudere iPhone (vanaf de iPhone 6) die aan een nieuwe accu toe is? Bekijk dan in onze uitgebreide FAQ alles wat je moet weten om de batterij voor 29 euro te laten vervangen bij Apple.

Lees verder: Apples goedkope iPhone-accureparaties: 9 vragen en antwoorden op een rij

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen