Apple iPhone best verkopende mobiel in de VS
Redactie

In het derde kwartaal van 2008 is het Apple gelukt om met de iPhone 3G het best verkopende mobieltje in handen te hebben in de VS. Dit blijkt uit de lijst die The NDP Group heeft gepubliceerd.  The NPD Group is marktleider als het gaat om onderzoek in de draadloze industrie.

Op de tweede plaats staat de Motorola RAZR V3, een vreemde eend in de bijt wanneer je naar het gebruik van deze telefoon in Europa kijkt. De Motorola RAZR V3 is in de VS een erg populaire telefoon, in Europa is deze nauwelijks aangeslagen.

De top 5 meest verkochte toestellen (kwartaal 3) in de VS is als volgt (volgens NDP Group):

 1. Apple iPhone 3G
 2. Motorola RAZR V3 (alle modellen)
 3. RIM Blackberry Curve (alle modellen)
 4. LG Rumor
 5. LG enV2

Qwerty toetsenbord in opkomst

De cijfers van The NPD Group tonen tevens aan dat mobiele telefoons met een Qwerty toetsenbord de grootste jaarlijkse verkoopstijging laten zien. Zo’n 30% van de van de mobiele telefoons die die in het derde kwartaal van dit jaar zijn verkocht beschikten over een volledig Qwerty toetsenbord ten opzichte van slechts 11 procent in dezelfde periode vorig jaar.

Het volledige artikel is te vinden op de site van The NPD Group.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • robert

  zo, dat had ik dus echt nooit verwacht he!! ik dacht echt dat het nog meer zou moeten concurreren met andere smartphones. Mooie zegen voor Apple zeg! dit toont de potentie van deze telefoon nog maar een keer aan!

 • Joppe

  Joppe, mooi lijstje. Idd erg apart van die Motorola RAZR…. naar mijn weten is dat een erg achterhaald toestel. Overigens zie je de RAZR regelmatig in amerikaanse videoclips volgens mij?

 • robert

  klopt, ik lees net ook dat dat toestel bijna direct na introductie als budget toestel aangeboden wordt. dat zal wel een hoop verklaren!