Apple iPhone Software Development Kit, wat is de tussenstand?

Redactie
24 maart 2008, 15:27
2 min leestijd

Steve Jobs - AppleWe hebben er al sinds november op gewacht, de Software Development Kit (SDK) van Apple. Steve Jobs kondigde toen aan dat er een SDK voor de iphone zou komen. Vlak voor de Special Event in januari ’08 waren we allen erg benieuwd naar wat we te weten zouden komen over de Software Development Kit die in februari zou verschijnen. Nu meer over de tussenstand!

Lees verder na de advertentie.

Even terugkijken: Apple SDK tijdlijn!

Mid-februari ‘08 konden we niet meer wachten, toen we teleurgesteld te horen kregen dat deze Special Event niet meer zou plaatsvinden in februari.

Mid-maart ’08 was het zover! Op de Apple campus kwamen developers en de pers bij elkaar om te horen wat Apple allemaal voor mekaar had gebokst in de afgelopen maandeApple iPhone SDK Roadmapn.

Teleurstellend was het zeker niet! Het poduim werd voor het grootste gedeelte warm gehouden door Scott Forstall, de Vice-President van Iphone software, en door een vijftal developers die al een aantal weken met de SDK hadden mogen spelen. Spore - EA Games - Apple iPhone

EA Games ontwikkeld ‘Spore’:

De grootste developer, EA, toonde een spel genaamd ‘spore’ (bekijk video), waarbij het de bedoeling is dat je een micro-organisme dat rondsweeft in het water, levend houdt en zo mogelijk sterker maakt. Electronic Arts had, net als elke developer, twee weken de tijd gehad om iets te ontwikkelen.

Epocrates iPhone app

Nog een developer die het zeker waard is om te noemen, is Epocrates (bekijk video). Dit bedrijf ontwikkelt software bestemd voor PDA’s en andere mobiele platforms zoals de Iphone. In twee minuten laten ze zien wat zij voor de Iphone hebben ontwikkeld in die korte twee weken. In hun applicatie bestemd voor artsen en medisch personeel kunnen meer dan 3300 bepaalde pillen en medicijnen worden opgezocht kijkende naar verschillende soorten criteria. Bij alle applicaties op de iphone komt het gemak van gebruik sterk naarvoren en zo ook bij Epocrates.

Hoe worden de applicaties gedistribueerd?

Apple App StoreDat er fantastische applicaties ontwikkeld zullen worden, is met zekerheid te zeggen. Hoe gaat Apple ze echter distribueren? Ze doen het op de Apple manier, makkelijk en helder. De nieuwe firmware die met de SDK gaat werken zal een nieuw programmaatje met zich meebrengen, de App Store. Met dit programaatje kun je direct vanaf je Iphone of Ipod Touch applicaties aanschaffen.

De SDK gaat aan dit voorproefje te zien veelbelovende dingen te weeg brengen. Eind Juni zal de SDK in werking gaan, samen met de nieuwe 2.0 firmware voor de Iphone.

De Special Event kun je kijken op Apple’s website

Categorie: Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's