Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Apple wil rijdend sms’en tegengaan met nieuw iPhone patent

Rutger Otto
2 mei 2014, 10:45
1 min leestijd
Apple wil rijdend sms’en tegengaan met nieuw iPhone patent

Levensgevaarlijk, met je smartphone achter het stuur. Dat vindt ook Apple, dat met een nieuw iPhone patent wil zorgen dat gebruikers niet meer kunnen sms’en tijdens het rijden.

Lees verder na de advertentie.

carplay ios 7.1

CNET France heeft lucht gekregen een nieuw iPhone patent van Apple waarmee het bedrijf smartphone-gebruik achter het stuur wil blokkeren. Dat is lastig, want hoe weet Apple dat je een auto bestuurt en niet in de bijrijdersstoel of achterin zit? En hoe weet je iPhone dat je niet gewoon in de trein of bus bent? Daar heeft Apple iets op bedacht.

Volgens CNET sleutelt Apple aan een techniek die de nieuwe iSight camera van de iPhone 5s gebruikt om de omgeving van gebruikers te analyseren. Hiermee herkent de smartphone vervolgens of je achter het stuur zit. Apple zou onder meer GPS kunnen gebruiken om te zien of je daadwerkelijk rijdt.

iPhone patent sluit aan op de ontwikkeling van CarPlay

Apple bemoeit zich steeds de laatste tijd meer op het gebied van veilig autorijden. Zo introduceerde het bedrijf pas geleden CarPlay, dat iOS vertaalt naar de auto. Het ingebouwde systeem zou iPhone-gebruik onderweg al een stuk veiliger maken. Via het dashboard kun je dan handsfree bellen en berichten ontvangen. Ook kun je ermee muziek luisteren en navigeren.

Is CarPlay straks nog de enige manier om iOS te gebruiken wanneer je autorijdt? Als we het patent mogen geloven wel. Volgens CNET France worden bepaalde functies van je iPhone vanzelf geblokkeerd tijdens het rijden. Verplaats je je door het landschap terwijl je achter het stuur zit, dan kun je in de toekomst misschien niet meer volledig gebruik maken van je iPhone.

Lees meer over de CarPlay

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu