‘De iPhone 6 krijgt een nfc-chip voor mobiel betalen’

Rutger Otto
12 mei 2014, 12:52
2 min leestijd
‘De iPhone 6 krijgt een nfc-chip voor mobiel betalen’

Apple heeft zo haar eigen manieren om mee te betalen. Met de iPhone 5s kun je bijvoorbeeld gebruik maken van Touch ID om veilig aankopen te doen vanuit iTunes of de App Store. Het bedrijf is altijd ver weg gebleven van nfc, maar volgens verschillende bronnen gaat Apple toch met de technologie aan de slag in de iPhone 6.

Lees verder na de advertentie.

apple nfc

De website Brightwire.com weet uit meerdere bronnen dat Apple waarschijnlijk de Near Field Communication (NFC) technologie in de nieuwe generatie iPhones gaat integreren. Volgens de berichten heeft Apple een deal gesloten met China Unionpay, een organisatie die bankpasjes maakt, om mobiele betaalmiddelen te ontwikkelen.

Mobiel betalen met de iPhone

Met de deal zouden gebruikers de bankpas van China Unionpay in Passbook kunnen downloaden om vervolgens met iPhone nfc te kunnen betalen. Ze kunnen in China terecht bij ruim driemiljoen betaalautomaten van China Unionpay, aldus één van de bronnen. Verder zou de samenwerking ook iets hebben bedacht om mobiel te betalen in Apple Stores.

Of de deal daadwerkelijk doorgaat en of we daar hier in Europa ook iets van gaan merken is nog onbekend. Wanneer Apple nfc chips zou integreren zou dat in ieder geval verrassend zijn. In 2012 zei Apples hoofd van marketing Phil Schiller nog dat de technologie ‘geen oplossing was voor één van de huidige problemen’.

Vervanging van iBeacons?

Apple biedt al betalen met Touch ID, maar ook met iBeacon. Daarmee kun je met je iPhone en bluetooth draadloos betalen. Je hoeft het toestel dan, in tegenstelling tot betalen met nfc, niet eens ergens tegenaan te houden.

Overigens is dit niet de eerste keer dat het gerucht gaat dat iPhone nfc-ondersteuning zal krijgen. Dezelfde berichten deden in aanloop naar de iPhone 5 en iPhone 5s al de ronde. Of de iPhone 6 eindelijk van nfc voorzien is, blijft dus maar afwachten. Lees verder voor onze iPhone 6 round-up met alles wat je moet weten over dit Apple-toestel.

Lees meer iPhone 6 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu