Apple iPhone gebruikers zijn uitermate tevreden, jong en rijk?!

Redactie
2 april 2008, 18:37
2 min leestijd

iphone onderzoekWanneer we kijken naar de meest populaire ‘smartphone’ van dit moment, dan is dat met enige voorsprong de Apple iPhone. Ondanks dat het toestel officieel nog niet in Nederland leverbaar is schrijft ‘de media’ er maar al te graag over. In de Verenigde Saten zijn er door AT&T reeds 3 miljoen iPhones verkocht, tijd voor een onderzoek!

Hoe wordt de Apple iPhone gebruikt en is de invloed hiervan op de gebruikers en de industrie?

De organisatie ‘Rubicon Consulting’ heeft hier onderzoek naar gedaan onder 460 gebruikers en kwamen met de volgende (opmerkelijke) feiten over de Apple iPhone

Lees verder na de advertentie.

Conclusies uit het onderzoek over de iPhone

 • iPhone gebruikers zijn uitermate tevreden over het toestel en gebruiken de mogelijkheden ervan erg intensief.
 • Emailen is de meest gebruikte functie van de Apple iPhone: tevens is dit de functie die het meeste dataverkeer met zich meebrengt.
 • De iPhone vergroot het gebruik van mobiel internetten: 75% van de gebruikers gebruikt de iPhone om te surfen.
 • … Er zijn ook tegenvallers: 40% van de gebruikers geeft aan dat de iPhone soms moeite heeft om sites goed weer te geven.
 • De iPhone vergroot de markt voor de smartphones: Circa 50% van de iPhones vervangt een traditionele mobiele telefoon, daarbij werd de Motorola Razr het vaakst ingeleverd. Binnen het smartphone segment werden voornamelijk de Windows Mobile en Blackberry toesten vervangen.
 • Een derde van de iPhone gebruikers draagt nog een tweede telefoon bij zich.
 • De gebruikers van een iPhone zijn over het algemeen ‘jong’ en hebben een leeftijd van onder de 30 jaar, 15% hiervan zijn studenten.
 • Zo’n 75% van de iPhone gebruikers zijn reeds een Apple klant, ze hebben vaak een iPod en/of een Macintosh computer (gehad).
 • De iPhone vergroot je telefoonrekening: het gebruik van het toestel resulteerd in een verhoging van de telefoonrekening van circa 24%
 • Bijna 50% van de iPhone gebruikers is reeds overgestapt van AT&T naar een andere telecomprovider. Ondanks dat AT&T het exclusieve recht heeft om het toestel uit te geven stappen er dus veel gebruikers over…
 • De AT&T exclusiviteit van de iPhone legt de organisatie geen windeieren, de introductie van de iPhone heeft omzet vergroot met circa $2 miljard per jaar.

Over het iPhone onderzoek

Het onderzoek van Rubicon geeft interessante informatie over het gebruik, maar ook de gebruikers van de iPhone. Zo is er verder in het onderzoek te lezen dat Apple iPhone gebruikers meer te besteden hebben dan het landelijk gemiddelde. Je kan het volledige Rubicon iPhone onderzoek hier te downloaden.

Eerder liet een onderzoek van Gartner over de iPhone al weten dat het toestel geschikt is voor gebruik in een zakelijke omgeving. Ook Google liet onlangs weten dat Google Mobile door de iPhone 50 keer meer zoekopdrachten ontvangt.

Binnenkort meer over de iPhone conclusies

Binnenkort komen we met meer interessante weetjes over de Apple iPhone die we verder zullen uitdiepen….Echter de hamvraag blijft, zijn de opgesomde feiten ook op jou (mocht je een iPhone hebben) van toepassing?

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's