Officieel: Apple’s iPhone-event vindt op 9 september plaats

De datum was al gelekt, maar nu heeft Apple het officieel gemaakt: het bedrijf heeft uitnodigingen verstuurd voor het komende iPhone-evenement op 9 september.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iPhone-event

Op de uitnodiging staat het Apple-logo met de woorden: “Hey Siri, give us a hint”. De bovenkant van het logo vervormt in meerdere gekleurde golven, zoals ook de vernieuwde virtuele assistent er in iOS 9 en op de Apple Watch uitziet. Uitnodigingen voor presentaties worden altijd met een tagline verstuurd.

Naar verwachting zal Apple op 9 september nieuwe telefoons presenteren; de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus, die de huidige iPhones zullen opvolgen. Deze toestellen zouden dan in oktober op de markt komen. Nieuw in de iPhone 6S en iPhone 6S Plus is waarschijnlijk Force Touch en wellicht een nieuwe camera. Qua behuizing zal er niet veel (of helemaal niets) veranderen. Volgens sommige geruchten komt Apple zelfs nog met een iPhone 6C die een kleiner schermformaat van 4-inch zou hebben.

iphone 6s release apple nieuws

Apple TV

Naast nieuwe iPhones kan Apple het event ook aangrijpen om een nieuwe Apple TV te tonen. De geruchten dat de settopbox van Apple wordt vernieuwd gaan al heel lang rond, maar lijkt nu echt aangekondigd te gaan worden. De Apple TV heeft al een tijdje geen update meer gehad en zou nu worden voorzien van een nieuwe afstandsbediening met touchpad. Ook krijgt Apple TV waarschijnlijk ondersteuning voor Siri en kun je er apps op downloaden en draaien.

iOS 9 en watchOS 2

Tijdens de presentatie zal Apple iOS 9 waarschijnlijk nog eens kort toelichten. We verwachten dat Apple er een releasedatum aan hangt, meestal is dat in september. Wellicht praat Apple ons ook nog even bij over het nieuwe watchOS voor de Apple Watch, we hopen daarbij eveneens op een releasedatum. Wat we nog meer mogen verwachten is nog niet bekend, Siri houdt zijn lippen ook nog stijf op elkaar:

siri hint

Naar verwachting kan iedereen het iPhone-event volgen via een livestream op internet. Dan kun je meekijken via je MacBook, iPhone, iPad of Apple TV. Vaak wordt de livestream ook op websites uitgezonden, zoals die van Apple zelf of Ustream.

Lees het laatste iPhone 6S-nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.