Apple: ‘iPhone batterijprobleem bij sommige iPhone 5S toestellen’
Roel van Hout

Apple heeft bevestigd dat een klein aantal iPhone 5S toestellen als gevolg van een fabrieksfout te maken heeft met een iPhone batterijprobleem.

Dat bevestigt een woordvoerder van het bedrijf aan de krant The New York Times. “We hebben onlangs een fabricageprobleem ontdekt, dat een zeer klein aantal iPhone 5S toestellen raakt, waardoor de batterij er langer over kan doen om op te laden of kan leiden tot kortere batterijduur”, aldus een woordvoerder van Apple.

iphone batterijprobleemBlijkbaar weet Apple precies om welke toestellen het gaat, want met getroffen klanten wordt contact opgenomen. Zij zullen door Apple voorzien worden van een vervangend iPhone 5S exemplaar. Of er ook in Nederland iPhones met bovenstaand probleem zijn verkocht, is niet duidelijk.

iPhone batterijprobleem kent voorgeschiedenis

Het is niet de eerste keer dat Apple problemen heeft met de batterij van één van zijn producten: in 2006 werden er al eens laptops teruggeroepen vanwege een kans op een ontploffende batterij. Twee jaar geleden konden klanten gratis hun eerste generatie iPod Nano inruilen voor het op dat moment gangbare model, de zesde generatie iPod Nano. En nu is er dan een iPhone batterijprobleem.

Het is nooit leuk als een gloednieuw toestel als de iPhone 5S te maken heeft met een fabrieksfout, maar aan de andere kant lost Apple het iedere keer wel netjes op.

→ Lees ook meer over de iPhone 3GS, het toestel dat mede heeft bijgedragen aan het succes van Apple.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.