‘Apple belooft goedkope accuvervanging voor elke iPhone’

Wouter Nijsen
2 januari 2018, 14:18
2 min leestijd
‘Apple belooft goedkope accuvervanging voor elke iPhone’

Apple gaat de accu van oudere iPhones ook vernieuwen wanneer deze niet per se aan vervanging toe is, zo claimen bronnen. Daarvoor zouden gebruikers het lagere bedrag van 29 euro betalen, dat sinds vorige week geldt.

Lees verder na de advertentie.

iPhone-batterij vervangen

Dat blijkt uit een interne Apple Store-memo, die door de doorgaans betrouwbare website iGeneration is ingezien. Dit betekent dat wanneer je als klant vraagt om de accu van je iPhone 6 (of nieuwer) te vervangen, dit gewoon door Apple wordt gedaan. Ook als de iPhone-batterij door de diagnostische tests van het bedrijf komt.

De accucapaciteit hoeft niet langer minder dan 80 procent te zijn om in aanmerking te komen voor een reparatie. Vind je dat je iPhone toe is aan een nieuwe accu, bijvoorbeeld als je merkt dat de telefoon sneller leeg gaat of niet goed meer presteert, dan kun je dit aangeven in de Apple Store.

iPhone 8 draadloos opladen

Hiervoor zou Apple volgens de bron dezelfde prijs vragen als bij iPhones met een verouderde accu: 29 euro. Dit is echter nog niet bevestigd. De prijs werd onlangs verlaagd na het nieuws dat Apple met opzet oudere iPhones trager zou maken. Het bedrijf reageerde hierop met de uitleg dat de prestaties van oudere iPhones tijdelijk worden teruggeschroefd bij energiepieken. Vraagt de iPhone in korte tijd om veel energie, dan zouden toestellen zich kunnen uitschakelen. De maatregel van Apple zorgt ervoor dat de telefoons tijdelijk minder snel zijn, maar wel blijven werken.

Een logische verklaring, maar veel mensen waren boos. Gebruikers gaven bijvoorbeeld aan dat Apple hun iPhone expres trager zou maken om ze tot een aankoop van een nieuw toestel te dwingen. Inmiddels zijn er ook verschillende rechtszaken aangespannen tegen het bedrijf uit Cupertino.

Lees ook: Lagere prijs voor vervangen van iPhone-accu nu doorgevoerd

Een vervanging van de accu laat oudere telefoons langer meegaan, maar was tot op kort nogal duur (89 euro). Om klanten tegemoet te komen, besloot Apple de prijs te lagen naar 29 euro. Dit geldt ook in Nederland het komende jaar. Het bedrijf gaat middels een iOS-update ook extra informatie aan het mobiele besturingssysteem toevoegen, zodat gebruikers eerder weten wanneer hun iPhone-accu aan vervanging toe is.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: iGeneration
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen