De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

‘Apple slaat iPhone 7S over, komt in 2017 al met iPhone 8’

Lars Paijmans
22 april 2016, 15:55
2 min leestijd
‘Apple slaat iPhone 7S over, komt in 2017 al met iPhone 8’

Om het jaar brengt Apple een volledig nieuwe iPhone uit, afgewisseld met een S-model dat vooral de bestaande technieken verfijnt en verbetert. Een analist zegt nu dat dit tijdperk voorbij is en Apple in 2017 meteen met de iPhone 8 komt.

Analist Mark Moskowitz van Barclays (via MacRumors) zegt verschillende bronnen uit de industrie te hebben, die beweren dat Apple de S-serie overslaat met de iPhone 7. Dat zou betekenen dat Apple dit jaar de iPhone 7 uitbrengt en we in 2018 al met de iPhone 8 aan de slag kunnen.

Lees verder na de advertentie.

Dit komt volgens Moskowitz omdat Apple in 2017 grootste plannen heeft met de iPhone 8. Deze iPhone zou uitgerust worden met een gloednieuw OLED-display, nieuw uiterlijk, ondersteuning voor draadloos opladen en geen homeknop meer. Het OLED-verhaal hebben we de afgelopen maanden van meerdere bronnen gehoord, dus dat klinkt aannemelijk.

iphone 7

Vroege iPhone 8 2017 moet teruglopende verkoop tegengaan

Ook het idee dat Apple vroeg of laat de ronde homeknop laat verdwijnen is een gerucht dat al vaker opgedoken is. Dit zou betekenen dat Apple de Touch ID-sensor in het scherm van de iPhone 8 verwerkt. Dit moet er volgens de analist voor zorgen dat iPhone-verkopen met meer dan 10 procent groeien. Apple merkt dat de iPhone-verkoop langzaam maar zeker terugloopt, en door de S-serie over te slaan en direct met een spectaculair nieuw toestel te komen, zou Apple deze daling tegen kunnen gaan.

Moskowitz is een bekende als het op Apple-geruchten aankomt, al heeft hij in het verleden niet altijd bij het rechte eind gehad. Neem het bericht van dus met een korreltje zout. Voordat Apple de iPhone 8 aan ons toont is in ieder geval eerst de iPhone 7 aan de beurt. Deze zou de koptelefoonaansluiting weghalen, zodat het toestel waterdicht wordt. Een dubbele cameralens zou voor mooiere foto’s moeten zorgen.

Lees ook: ‘Apple brengt in 2017 al iPhone met OLED-scherm op de markt’

Het laatste nieuws over Apple

Bron: Macrumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu