Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

In de rij voor de iPhone 6? Check deze 9 handige tips

Rutger Otto
25 september 2014, 15:25
4 min leestijd
In de rij voor de iPhone 6? Check deze 9 handige tips

Ga je morgen de Apple iPhone 6 of iPhone 6 Plus kopen bij een Nederlandse Apple Store? Zorg dan dat je goed voorbereid bent met deze handige checklist.

Lees verder na de advertentie.

Er wordt weer drukte verwacht vannacht en morgenochtend bij de Apple Stores in Amsterdam, Haarlem en Den Haag. Vrijdagmorgen om 8 uur openen de winkels onder luid applaus en worden de eerste mensen naar binnen gelaten om een iPhone 6 of iPhone 6 Plus te kopen. Ben je van plan om in de rij te staan, check dan voordat je weggaat deze tips.

In de rij

De volgende tips zijn voor ’s nachts en ’s ochtends in de rij. Wat neem je eigenlijk mee om het urenlange wachten dragelijk te maken?

apple iphone 6 rij

1. Stoel

Belangrijk: neem een stoel mee. Van een hele nacht staan krijg je zere benen en van zitten op de stoep krijg je zere (als het tegenzit misschien wel natte en koude) billen. Door een strandstoeltje mee te nemen, pak je je rust.

2. Kleding

Wat trek je aan tijdens het wachten? Het is eind september en dat betekent dat de nachten koud en nat kunnen worden. De truc is om laagjes aan te doen, want gelaagde kleding houdt je warm. Zeker als je stilzit is dat aan te raden. Neem dus enkele shirts en truien mee en trek een lekker warme jas aan. Overweeg ook dikke sokken.

3. Paraplu of poncho

Met een beetje geluk blijft het vannacht droog, maar er is een kans op regen. Neem daarom een (grote) paraplu mee, waar je jezelf droog kan houden. Een poncho is ook niet weg, want dan worden je kleren niet nat. Om te voorkomen dat je broek, schoenen en sokken doorweekt raken, kun je nog een zeil of vuilniszak meenemen.

4. Eten en drinken

Wachten is nog minder leuk als je honger en dorst hebt. Neem daarom voldoende te eten en te drinken mee. Zeker als je van plan bent een hele nacht wakker te blijven, zul je last krijgen van een rommelende maag. Neem wat te snacken mee, maar ook brood. Koffie doet het ’s nachts goed, maar drink ook genoeg water.

apple iphone 6

5. Vermaak

Neem iets mee om te doen. Een nacht wachten is lang en de gesprekken met de buren houden ook een keer op. Neem een tablet mee om films of series te kijken, speel wat games op je iPhone of lees een boek. Muziekje erbij op je iPod? Heb je een externe batterij, neem die dan mee. Kan van pas komen als een nachtje internetten je batterij leegslurpt.

6. Bedenk welke iPhone je neemt en hou rekening met tegenslagen

’s Morgens vroeg komt een Apple-medewerker waarschijnlijk langs de rij om de bestelling op te nemen. Hierdoor weet Apple hoeveel exemplaren ze opzij moeten leggen van welk model. Hou er wel rekening mee dat je om een iPhone 6 Plus te kunnen claimen heel ver vooraan in de rij moet zijn, want daar zijn er weinig van beschikbaar.

7. Trek je niks aan van de rij met reserveringen

Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Dit jaar is er een rij voor mensen die de iPhone 6 online hebben gereserveerd. Waarschijnlijk gaat die rij tegelijk naar binnen met mensen die een nacht hebben gewacht. Misschien gaan die mensen wel sneller naar binnen. Trek je er niets van aan. Als je bestelling eenmaal is opgenomen kom je aan de beurt, het kan alleen nog even duren nadat de deuren zijn geopend.

In de Apple Store

Je bent binnen! Nu krijg je nog een aantal vragen voor je kiezen voordat je met een nieuwe iPhone naar buiten kunt lopen.

apple iphone 6

8. Neem je er een hoesje bij?

Denk er van tevoren alvast over na, maar de verkoper vraagt of je er een hoesje bij neemt. In het geval van de iPhone 6 Plus is dat misschien geen overbodige luxe, want het apparaat is glad, valt snel uit je handen en is buigzaam. Natuurlijk kun je eerst een paar dagen zonder hoesje rondlopen om te kijken of dat bevalt. Hoesjes zijn namelijk beter op voorraad dan iPhones.

9. Los toestel of met abonnement

Een iPhone kopen kan bij de Apple Store als los toestel of met een abonnement. Een abonnement kun je meteen afsluiten met een provider naar keuze. Mocht je er behoefte aan hebben, kun je jouw iPhone in de Apple Store laten installeren door een medewerker. Natuurlijk kun je dat ook gewoon zelf doen – voor vele mensen is het gereed maken van de iPhone namelijk part of the fun.

Lees meer iPhone 6 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu