De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

‘Apple bestelt deel van de 4,7-inch iPhones bij Pegatron’

Rutger Otto
7 mei 2014, 12:43
2 min leestijd
‘Apple bestelt deel van de 4,7-inch iPhones bij Pegatron’

Het Taiwanese bedrijf Pegatron zou orders hebben gekregen van Apple om 15 procent van de nieuwe 4,7 inch iPhones te produceren. Het toestel zou in september dit jaar op de markt moeten komen.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6 concept

Volgens de Taiwanese Commercial Times gaat techproductent Pegatron een deel van de nieuwe iPhone 6 toestellen leveren. Het gaat volgens de krant om 15 procent van de modellen met een afmeting van 4,7 inch.

Als dit daadwerkelijk klopt, komt er met de iPhone 6 dus inderdaad een groter toestel dan de iPhone 5 en 5s. Dat betekent ook dat Apple-leveranciers Foxconn en Pegatron allebei iPhone 6-toestellen gaan leveren.

Pegatron verhoogt de productie

Pegatron neemt steeds meer van de Apple-productie voor haar rekening, omdat het bedrijf toestellen voor minder geld in elkaar kan zetten dan Foxconn. Het Taiwanese bedrijf maakte al de iPhone 5c en iPhone 4s. Als daar de iPhone 6 nog bijkomt zal Pegatron dit jaar zo’n 50 miljoen toestellen maken, wat 40 procent meer is dan vorig jaar.

Tot nu toe was het ontwikkelen van premium Apple telefoons, zoals de iPhone 5, altijd voorbehouden aan Foxconn. Waarschijnlijk zal dat bedrijf de overige 85 procent van de levering op zich nemen.

De grotere iPhone 6 van 5,5 inch heeft volgens geruchten te kampen met ontwikkelproblemen waardoor het toestel later op de markt zal verschijnen. De ‘phablet’ zou maanden vertraging hebben door problemen met het scherm en de batterij.

Geruchten over de iPhone 6

De afgelopen tijd maakt de geruchtenmolen omtrent de iPhone 6 overuren. Apple zou voor het nieuwe toestel gebruik maken van saffierglas, dat krasbestendiger en sterker is dan het Gorilla Glass wat tot nu in Apple-telefoons werd gebruikt. Ook zou de iPhone 6 afgeronde randen hebben en net zo dun worden als de iPod touch. Het meest hardnekkig zijn echter de geruchten dat Apple grotere versies van hun smartphone gaat aanbieden.

Check ook onze iPhone 6 round-up met alles wat we tot nu toe weten!

Lees meer iPhone 6 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu