Meest populaire iPhone is de iPhone 5
Roel van Hout

Apple heeft de kwartaalresultaten openbaar gemaakt. De meest populaire iPhone is de 5: ongeveer de helft van het aantal verkochte iPhones is een iPhone 5.

meest populaire iPhone

Leidinggevenden bij Apple zijn blij dat de iPhone 4 en 4S ook nog steeds goed verkocht worden – 30 procent van het aantal verkochte iPhones betreft een iPhone 4S – maar zijn ook blij met de verkoopcijfers van de iPhone 5: de meest populaire iPhone is de iPhone 5, met bijna 50 procent van het totale aantal verkochte iPhones afgelopen kwartaal.
Dat dit zo duidelijk wordt uitgesproken door Apple komt doordat er geruchten de kop opsteken over de groeiende populariteit van vorige iPhone-modellen als verklaring voor de teruglopende winst van Apple.

Meest populaire iPhone doet het wereldwijd goed

Uit de cijfers blijkt dat de iPhone het wereldwijd goed doet. Zo is de iPhone in Japan de bestverkopende smartphone, wat gerust bijzonder te noemen is: in Japan is de zogenoemde ‘clamshell’ of ‘flip phone’ (die je moet openklappen) nog altijd enorm populair. Dat veel Japanners hun persoonlijke voorkeur opzij zetten voor de iPhone, is veelzeggend.

→ Check ons overzicht voor het beste iPhone 5 abonnement!

Ook in de VS, Groot-Brittannië, Brazilië, Rusland, India en Thailand werd de iPhone verkocht: zowel in opkomende als ontwikkelde landen dus. In totaal werden er 31,2 miljoen iPhones verscheept in het laatste kwartaal. Wil jij de populairste iPhone bezitten? Bekijk dan de meest actuele iPhone 5 aanbiedingen op onze iPhone 5 kopen-pagina.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.