iPhone 4 al te bestellen in Nederland (iPhone 4G)

Redactie
14 januari 2010, 20:40
10 min leestijd
iPhone 4 al te bestellen in Nederland (iPhone 4G)

Apple heeft tijdens het WWDC 2010 op maandag 7 juni 2010 de nieuwe iPhone aangekondigd. Deze iPhone heet de ‘iPhone 4’ en is eind juni 2010 leverbaar in Nederland.

iPhone 4 nu te bestellen bij Belsimpel! (tip!)

De nieuwe iPhone heeft heel veel nieuwe hardware en software. Volgens Steve Jobs, CEO van Apple, bevat de iPhone 4 ruim honderd nieuwe functies in de software en hardware. Sommige nieuwe functies zijn uitgebreid aan bod gekomen tijdens de keynote van het bedrijf.

iPhone 4 kopen in Nederland

De iPhone 4 is nu al te bestellen bij Belsimpel en bij Phoneshop. T-Mobile zal de iPhone 4 voorverkoop spoedig starten. Schrijf je in voor de iPhone nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste iPhone 4 nieuws en de beste aanbiedingen.

iPhone 4 highlights

Het design van de iPhone 4: Glas, metaal en ingebouwde antennes

Apple heeft voor bij de ontwikkeling van de iPhone 4 gekozen voor een heel nieuw design. Aan de voor- en achterkant van het toestel zijn speciale glasplaten geplaatst. De voorkant is uiteraard het scherm, en de achterkant is voor het nieuwe uiterlijk. De glasplaten worden bij elkaar gehouden door een frame van een roestvrij metaal. Dit frame heeft meerdere functies.

Wie de iPhone 4 voor het eerst ziet, zal opmerken dat het frame uit drie delen bestaat. Het frame is namelijk gelijk de antenne voor de draadloze diensten. Het linkerdeel van het frame is de antenne voor Bluetooth, Wi-Fi en GPS , en het rechterdeel van het frame is de antenne van de mobiele netwerken (GPRS, GSM en 3G). Deze slimme antennes maken veel ruimte vrij in het toestel. Deze ruimte wordt goed gebruikt door bijvoorbeeld een vergroting van de batterij.

Terug naar boven ↑

Gyroscoop: Verbeterde plaatsbepaling

De iPhone  4 heeft sinds de lancering al een accelerometer. Deze sensor zorgt ervoor dat de iPhone 4 beweging kan detecteren. Bij de lancering van de iPhone 3G werd een GPS-chip in de iPhone geïntroduceerd. Bij de iPhone 3GS zagen we het kompas voor het eerst in een iPhone, en bij de iPhone 4 zien we voor het eerst een gyroscoop in de iPhone zitten. Deze gyroscoop zorgt ervoor dat de iPhone drie assen meer tot zijn beschikking heeft bij de plaatsbepaling. Hier kunnen ontwikkelaars nog betere applicaties, spellen en navigatiesoftware mee maken.

Terug naar boven ↑

Twee camera’s en een LED flitser

De nieuwe iPhone 4 heeft twee camera’s tot zijn beschikking: Één op de achterkant, en één op de voorkant. De camera op de achterkant is een 5 megapixel camera. Hiermee kan je erg goede foto’s maken. Door de software die Apple gratis meelevert kan je gebruik maken van ‘Tap to focus’ en de LED flitser. De LED flitser zorgt ervoor dat je betere foto’s kan maken in een donkere omgeving.

Tijdens het maken van foto’s kan je op het scherm tikken op verschillende knoppen. Er is bijvoorbeeld een knop om in te zoomen, om van camera te wisselen en om de laatste foto’s te bekijken. Er zijn geen diepgaande menu’s, en dus zijn alle opties slechts één tik bij je vandaan.


Terug naar boven ↑

Filmen in HD-kwaliteit

Met de iPhone 4 kan je natuurlijk ook filmen. Dit doe je door de schakelaar onderin het scherm om te halen. Door de 5 megapixel camera op de achterkant kan je filmen in HD-kwaliteit. De iPhone 4 kan namelijk beelden produceren van 720p. De video kan tot 30 frames per seconden bevatten, en dus is de kwaliteit van de video’s die gemaakt zijn met een iPhone 4 erg goed.

Terug naar boven ↑

Facetime: Videobellen met de iPhone 4

Apple heeft voor het eerst een camera op de voorkant van de iPhone geplaatst. Hiermee introduceren zij het videobellen opnieuw. Ze noemen het ‘Facetime’. Alle iPhone 4-gebruikers kunnen met elkaar videobellen tijdens een gewoon telefoontje. Facetime kan op dit moment alleen gebruikt worden als je een wifi-verbinding tot je beschikking hebt, maar vanaf begin 2011 kan dit waarschijnlijk via 3G. Apple gaat namelijk eerst samenkomen met verschillende providers om de prijzen te bespreken.

Als je aan het bellen bent met Facetime kan je met één tik op het scherm van camera wisselen. Dit is erg handig, want op deze manier kan je goed laten zien waar je zelf naar kijkt. Je kan hierdoor bijvoorbeeld iemand je huis laten zien via Facetime.

http://www.youtube.com/watch?v=TmUrwLKBRs0
Terug naar boven ↑

Retina Display: Helderder en scherper dan ooit

In de iPhone 4 is voor het eerst ter wereld een Retina Display verwerkt. Dit is een scherm dat Apple speciaal heeft laten ontwikkelen voor de iPhone 4. Het scherm bevat vier keer meer pixels dan de voorgaande iPhones. Dit betekent dat alle teksten, afbeeldingen, spellen en vormen veel scherper worden afgebeeld op het scherm van de iPhone. Het scherm bevat namelijk 326 pixel per inch. Het menselijk oog kan slechts 300 pixels per inch zien, en dus zal je de pixels op de nieuwe iPhone niet afzonderlijk kunnen waarnemen.

Het scherm is voorzien van allerlei extra lagen om het nog steviger en harder te maken. Apple heeft ook een speciale laag aan het scherm toegevoegd, waardoor de kijkhoek groter wordt. Hierdoor heb je minder vaak last van beeldvervorming als je je iPhone niet recht voor je houdt.

http://www.youtube.com/watch?v=t7Pub5IVFMo
Terug naar boven ↑

Apple A4-chip maakt de iPhone 4 nog sneller

De iPhone 3GS is enorm snel. Bij de introductie werd gezegd dat deze iPhone zelfs meer dan twee keer sneller is dan de iPhone 3G. De nieuwe iPhone 4 gaat hier nog eens overheen. Dit komt door de Apple A4-chip, die overigens ook in de iPad aanwezig is. Deze chip heeft een snelheid van ongeveer 1 GHz. De applicaties, mailtjes, kaarten, foto’s en instellingen zullen hierdoor nog sneller laden dan dat we tot nu toe gewend zijn.
Terug naar boven ↑

Vernieuwde batterij houdt het 40% langer uit

Door het weghalen van de antennes, het verkleinen van de huidige iPhone onderdelen én de A4-chip is er veel extra ruimte beschikbaar gekomen in de iPhone 4. Apple heeft deze ruimte gevuld met een extra grote batterij. Door deze batterij kan je langer internetten, bellen en spelen met het toestel. De specificaties van de batterij zijn hieronder samengevat:

 • Tot 7 uur lang bellen met 3G-signaal
 • Tot 14 uur lang bellen met 2G-signaal
 • Tot 300 uur lang standby staan
 • Tot 6 uur lang internetten met 3G-signaal
 • Tot 10 uur lang internetten met Wifi-signaal
 • Tot 10 uur lang video’s bekijken
 • Tot 40 uur lang muziek luisteren

Terug naar boven ↑

iOS 4: Multitasking, folders en iAds

De iPhone 4 wordt standaard geleverd met iOS 4. Dit is de nieuwe naam van het iPhone OS zoals we die tot voor kort kenden. Dit OS kent vele nieuwe functies zoals multitasking, folders en iAds. Ontwikkelaars gaan grote dingen doen met de 1.500 nieuwe API’s die Apple meegeleverd heeft, want ze hebben extreem veel wensen van hun lijstje kunnen wegstrepen door deze fantastische update.

http://www.youtube.com/watch?v=l4ekyYrCgWY
Terug naar boven ↑

Verkrijgbaarheid van de iPhone 4 in Nederland

In Nederland zal de iPhone 4 worden verkocht in de tweede fase. Dit betekent dat wij de iPhone 4 al in juli kunnen verwelkomen in ons land. Ook België zal de nieuwe iPhone vanaf juli 2010 mogen verwelkomen. Het is helaas nog niet bekend welke providers de iPhone gaan aanbieden, maar van T-Mobile weten we het op dit moment wel zeker. Op de website staat namelijk al een aankondiging. Het zal niet lang meer duren voordat de voorverkoop dus gaat beginnen.
Terug naar boven ↑

De prijzen van de iPhone 4

Apple heeft twee modellen van de iPhone 4 uitgebracht: Één met 16GB geheugen, en één met 32GB geheugen. Naar verwachting zullen de prijzen voor de iPhone gelijk blijven. Dit betekent dat je bij T-Mobile in combinatie met het goedkoopste abonnement ongeveer 79 euro kwijt zal zijn voor de 16GB-versie van het toestel, en voor de 32GB-versie 159 euro.

Als je het toestel liever los koopt zal je waarschijnlijk nog steeds naar België of Italië moeten afreizen. De prijzen zullen hiervoor waarschijnlijk ook weer gelijk zijn aan de vorige iPhone. Je betaalt dan voor de 16GB-versie ongeveer 700 euro, en voor de 32GB-versie 800 euro.
Terug naar boven ↑


Voorafgaand aan de officiële release

Voor de officiële bekend making van de nieuwe iPhone, werd deze in het roddelcircuit iPhone 4G of iPhone HD. De roddels hebben wij hieronder samengevat.
De roddels rondom de nieuwe iPhone 4 hebben we voor je samengevat in deze post. Let wel op: veel van de hieronder genoemde punten zijn destijds gebaseerd op roddels en speculaties

Onze eerste post over de nieuwe iPhone is hier te vinden: iPhone 4.

Prototype nieuwe iPhone 4G (of iPhone HD) gevonden in Cafe

Gizmodo heeft een prototype van de nieuwe iPhone van de vierde generatie in handen gekregen. Een medewerker van Apple zou deze iPhone 4G of iPhone HD (exacte naam nog niet duidelijk) zijn verloren in een cafe. Na de publicatie is op veel websites een discussie ontstaan over de echtheid van de iPhone.

Video van nieuwe iPhone 4G of iPhone HD

http://www.youtube.com/watch?v=WgpSh9amaLU

Velen dachten namelijk zeker te weten dat het toestel een japanse iPhone-kloon was. Inmiddels denkt men toch dat het een echte iPhone is – Apple heeft inmiddels al officieel gereageerd op het verlies van de nieuwe iPhone en heeft aangegeven het prototype terug willen hebben.

Inmiddels zijn er al veel specificaties van de nieuwe iPhone bekend, het zou gaan om de volgende eigenschappen:

 • Camera op de voorkant én op de achterkant
 • Extra microfoon voor ruisonderdrukking
 • Microsim slot
 • Verwijderbare batterij (dat kan ook alleen een kenmerk zijn van een prototype)
 • Achterkant van glas

Foto’s nieuwe iPhone 4G of iPhone HD

Lees meer over de nieuwe iPhone in de ‘Next iPhone Uncovered‘ special van Gizmodo.

Eerdere geruchten en nieuwtjes over de nieuwe iPhone in 2010:

iPhone 4G / HD met OLED scherm en dualcore processor

Een manager van telecomprovider KT (Zuid-Korea) heeft een aantal nieuwe beweringen de wereld in geholpen rondom de introductie van de ‘nieuwe’ Apple iPhone 4G. Zo zou de iPhone 4G (of iPhone HD) zou in April 2010 worden gepresenteerd en in juni of juli 2010 op de markt komen.

De nieuwe iPhone wordt volgens de betrokken manager gelanceerd onder de naam ‘iPhone 4G of iPhone HD’, dit publiceerde de Korea Times. De 4G heeft een dualcore-processor aan boord, een superhelder OLED scherm, betere hardware voor graphics en de mogelijkheid tot videochat.

Tevens zal de accu van de iPhone 4G verwisselbaar zijn. De Zuid-Koreaanse provider zou van plan zijn om de nieuwe iPhone vanaf juni op de markt te brengen. De praatgrage manager wil overigens anoniem blijven.

iPhone 4G / HD met 5 megapixel camera

Eerder deze week liet een analist van Goldman Sachs (zie artikel in Businessweek) al weten dat de iPhone 4G naar verwachting een camera zal krijgen van 5 megapixels.

De camera heeft in dit geval een gelijk aantal megapixels als de Google Nexus One smartphone.

Tevens zal de nieuwe iPhone naar verwachting worden voorzien van een camera aan de voorzijde van het toestel waarmee een ‘videochat’ functie wordt ondersteund.

Samenvatting: iPhone 4G of iPhone HD bevat volgens laatste geruchten:

 • Hetzelfde uiterlijk hebben
 • Over meer RAM geheugen beschikken
 • 4G chip hebben voor sneller mobiel internetten
 • Digitaal compas
 • Een snellere processor (mogelijk in verschillende snelheden verkrijgbaar)
 • Een langere batterijduur/leeftijd, en verwisselbaar
 • 5 megapixel camera
 • Camera aan voorzijde met videochat functie (iChat)
 • Snellere wifi standaard
 • Ondersteuning voor HTML 5

Welk van deze geruchten waar zijn, zullen we waarschijnlijk wet en op 8 juni 2010, de dag dat Apple op het WWDC hoogstwaarschijnlijk de iPhone 4G gaat aankondigen. Volg tot die tijd hier het laatste iPhone 4G nieuws en schrijf je in op onze iPhone nieuwsbrief.

Apple iPhone 4G / HD conceptvideo:

Alle geruchten rondom iPhone 4G / iPhone HD samengevat:

Een franstalig blog heeft alle geruchten rondom de specificaties van de nieuwe iPhone 4G of 4GS samengevat in bovenstaande afbeelding.

Foto’s van de iPhone 4G / HD:

De volgende foto’s van de nieuwe Apple iPhone 4G doen op internet de ronde. Naar verwachting zal het uiterlijk van de 4G niet aanzienlijk veranderen, toch willen we je de volgende ontwerpen niet onthouden:

Heb jij meer informatie of geruchten over de nieuwe Apple iPhone 4G? Neem dan contact met ons op.

Categorieën: Devices, Geruchten
Spotlight: HD
Devices: iPhone 4, iPhone 4S

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's