Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Verrassing: wat kondigt Apple naast iPads nog meer aan bij het event?

Yannick Chalkiopoulos
5 mei 2024, 13:00
5 min leestijd
Verrassing: wat kondigt Apple naast iPads nog meer aan bij het event?

Volgende week onthult Apple niet alleen nieuwe iPads bij het event, volgens geruchten zien we mogelijk nog meer nieuwe apparaten. Dit weten we al!

Lees verder na de advertentie.

Eerste Apple-event van 2024

Volgende week is het zover, want Apple kondigt dan de nieuwe iPads aan bij het eerste event van 2024. We zien dat voor het eerst sinds 2022 weer nieuwe tablets van Apple. De iPad Air en Pro 2024 verschijnen komende dinsdag, in het najaar krijgen ook de reguliere iPad en de iPad mini een update. Dat is niet alles, want Apple onthult ook de derde generatie Apple Pencil en een nieuw Magic Keyboard voor de iPad Pro.

Lees ook: iPad-event 2024: dit verklapt de uitnodiging (en Tim Cook)

Grote aankondigingen dus, maar volgens geruchten is dat mogelijk niet alles. Dat Apple een speciaal evenement organiseert betekent dat er grote aankondigingen aankomen. Daarom bestaat de kans dat we naast de iPads nog meer nieuwe apparaten van Apple gaan zien bij het event. Wij zetten de mogelijkheden voor je onder elkaar.

apple event let loose

1. Nieuwe AirPods

Apple bracht in 2023 geen écht nieuwe AirPods uit. We zagen wel een vernieuwde versie van de tweede generatie AirPods Pro, waarbij de oplaadcase een usb-c-poort kreeg. Dat duidt erop dat we voorlopig geen nieuwe AirPods Pro hoeven te verwachten, maar dat geldt niet voor de reguliere AirPods. Die kondigt Apple mogelijk aan naast de iPads tijdens het event komende dinsdag.

Het is de verwachting dat Apple dit jaar twee reguliere modellen van de AirPods uitbrengt. De AirPods 4 krijgen voor het eerst ruisonderdrukking, een functie die voorheen alleen weggelegd was voor de AirPods Pro. Daarnaast verschijnt er een instapmodel met minder functies, maar wel een goedkopere prijs. Vaak kondigt Apple nieuwe AirPods aan in de lente, dus we zien de AirPods 4 en de AirPods Lite misschien al bij het iPad-event van Apple op 7 mei.

AirPods

2. AirPods Max

De AirPods die misschien wel het meest aan vervanging toe zijn is de AirPods Max. Apple’s eerste koptelefoon verscheen in 2020 en heeft daarna nooit meer een update gekregen. Inmiddels is de koptelefoon erg verouderd en ingehaald door de concurrentie, zeker als we kijken naar de prijs van het apparaat. Het iPad-event is voor Apple misschien wel de kans om een nieuwe generatie van de AirPods Max uit te brengen.

Toch zijn de verwachtingen laag, want Apple is volgens geruchten van plan om de AirPods Max 2 op zijn vroegst in het najaar uit te brengen. Daardoor lijkt de kans klein dat we de koptelefoon komende dinsdag al zien bij het iPad-event, maar Apple heeft ons al vaker verrast. Dinsdag weten we natuurlijk pas zeker of de AirPods Max 2 komt, maar het zou voor Apple een goed moment zijn om de inmiddels vergeten koptelefoon een welverdiende update te geven.

3. iPad en iPad mini 2024

Apple bracht de laatste ‘normale’ iPad uit in 2022, voor de iPad mini moeten we zelfs terug naar 2021. Hoog tijd voor een nieuwe generatie, die Apple misschien al aankondigt bij het iPad-event van volgende week. Helaas lijkt die kans klein, want Apple vernieuwd vrijwel nooit een complete line-up van een Apple-apparaat in één keer. Zo worden de MacBook Air en MacBook Pro ook op verschillende momenten uitgebracht.

De kans lijkt daarom klein dat we bij het Apple-event maar liefst vier nieuwe generaties van de iPad zullen zien. In plaats daarvan kondigt Apple de iPad en iPad mini 2024 in het najaar aan. Zo is de release van de tablets verspreidt over het hele jaar, met twee iPads in het voorjaar en twee modellen in de herfst. Al is het natuurlijk niet helemaal uitgesloten, zeker omdat we al zo lang moeten wachten op nieuwe iPads.

ipad mini

4. AI-functies voor iPadOS

Volgens de nieuwste geruchten voorziet Apple de iPad Pro 2024 niet van de M3-chip, maar draait de tablet op de compleet nieuwe M4-chip. Daarmee kondigt Apple op het iPad-event het eerste apparaat aan dat op die processor draait. Het is niet voor niets dat Apple die keuze heeft gemaakt, want het bedrijf focust dit jaar op nieuwe AI-functies in zowel iPadOS als iOS. Ook de iPhone 16 krijgt daarom een krachtigere chip.

Het is goed mogelijk dat Apple de eerste AI-functies voor de iPads al onthult bij het event van komende dinsdag. De iPad Pro wordt naar verluidt Apple’s eerste AI-apparaat. De kans is daarom groot dat we dinsdag de eerste AI-functies zien waar Apple het afgelopen jaar aan heeft gewerkt. Het is nog niet duidelijk of die functies direct beschikbaar zijn, of pas met iPadOS 18 naar de iPad komen.

widgets iPadOS 17

Apple-event: dit is wanneer de iPads verschijnen

We kunnen komende dinsdag in ieder geval zonder twijfel de Apple Pencil 3 verwachten. De pen is duidelijk zichtbaar in het persbericht dat Apple heeft gedeeld. Benieuwd naar de nieuwe functies van de volgende Apple Pencil? Lees dan vast hier alles over de Apple Pencil 3. Daarnaast verschijnen ook zo goed als zeker twee nieuwe iPads. Bekijk hier de voorspellingen over de iPad Air en iPad Pro 2024.

Lees ook: iPad-event 2024: hier kun je het ‘Let loose’-evenement live bekijken!

Het Apple-event begint aanstaande dinsdag 7 mei om 16.00 uur (Nederlandse tijd). Hoe lang het evenement begint is nog niet duidelijk, vaak duren Apple-events ongeveer een uur. Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom het eerste evenement van het jaar? Houd iPhoned de komende dagen dan goed in de gaten, zodat je helemaal niks mist!

Wil je meer weten over de nieuwe iPads? En altijd op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws? Houd dan de website in de gaten en download onze gratis iPhoned-app. Ook kun je je inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Bron: Macworld
Bron afbeelding: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Air 2024
Apple iPad Air 2024

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu