Placeholder

Het iPad is net aangekondigd tijdens de presentatie die Steve Jobs nu aan het geven is. Na veel speculaties over geweldige dingen lijkt de iPad er niet heel erg ‘amazing’ uit te zien. Eerder lijkt het een grote iPhone met onderaan natuurlijk de home-button. Het apparaat heeft multi-touch, 9.7 inch display, 1GHz processor, 16 tot 64 GB opslaggeheugen.

Ook bevat het apparaat een accelerometer, kompas, speaker, microfoon, dock-connector, WiFi en Bluetooth. Ten slotte zijn er een QWERTY toetsenbord, 3 USB sloten en een batterij die tien uur mee gaat.

iPad video presentatie door Steve Jobs

Apple iPad mogelijkheden

Met het apparaat kan je gewone dingen doen die je gewend bent van je iPhone. De iTunes Store is te bereiken op het iPad. Uiteraard heb je ook kalender, agenda, foto’s, video’s, muziek, safari. Ook de App Store kan je gebruiken op het iPad.

De iPhone applicaties die je hebt gekocht voor je iPhone worden opgeblazen en kunnen gespeeld worden op de iPhone. De nieuwe SDK is ook online zodat er iPad applicaties gemaakt worden voor de resolutie van de iPad.

iPad prijs

Het basismodel iPad van 16GB is over circa 2 maande te verkrijgen voor $499, de 32GB kost $599 en 64GB kost $699 (allen met wifi). Er is ook een iPad uitvoering met 3G, hiervoor betaald je $130 extra en deze is over 3 maanden te koop.

Op dit moment staat Scott Forstall op het podium om verder te praten over de applicaties. De Online Store is nog niet online. Het lijkt er dus niet op dat hij direct te koop is. Ook op ons liveblog op de homepage kan je de laatste ontwikkelingen rond de presentatie volgen.

iPad vergeleken met Kindle en iPhone

Apple iPad foto’s

iPad video

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.